Jahodovo-rebarborový crumble s mandlemi

Crumble je výborná věc. Zpracujete do něj spoustu ovoce (i povadlého, které už nikdo nechce jen tak samotné jíst), máte ho hotový za chvilku a platí za oblíbený dezert. Tenhle kousek je plný jahod a rebarbory, je velmi šťavnatý a drobenky v něm není moc (milovníci drobenky použijí 1,5 násobek ingrediencí na drobenku a snad budou spokojeni:o)), ale krásně křupe díky mandlím.

Množství v receptu vystačilo tak tak dvěma dospelým a dvěma dětem:o)



Ovocný základ

250 g rebarbory
350 g jahod
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
60 g jogurtu

Drobenka

Pokud máte rádi hodně drobenky, udělejte jí z 1,5 násobku vypsaných ingrediencí.
70 g másla
50 g cukru krupice
80 g polohrubé mouky
60 g sekaných mandlí
--------------------------------------
Troubu rozpálíme na 200°C (horkovzduch na 180°C).

Z lednice vyndáme máslo na drobenku a rozkrájíme na 1 cm velké kostičky. Zasypeme ho cukrem, moukou a mandlemi a zatím odložíme (aby máslo povolilo).

Rebarboru oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm široké plátky. Jahody omyjeme, odstopkujeme a nakrájíme na kousky (asi 2x větší než kousky rebarbory). Ovoce vložíme do mísy, zasypeme oběma cukry a promícháme. Nakonec přimícháme i jogurt.

Menší pekáček (nebo více malých formiček) vymažeme máslem a poklademe ovocným základem.

Suroviny na drobenku rukou mneme do polosypké směsi a navrstvíme na ovoce.

Pečeme v troubě 25-30 minut. Ovoce by mělo bublat a drobenka by měla mít zlatavou barvu.

Podáváme zchladlé (tenhle crumble horký nechutná tak dobře jako když vše vystydne). Můžeme přidat kopeček vanilkové zrmzliny, lžíci jogurtu, nebo zakysané smetany.



Komentáře

  1. Vypadá to i na pohled krásně, co teprve ta chuť!Krásný víkend Ilča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, bylo to úžasné:o) Zvláště do dětí to padalo neskutečnou rychlostí:o)

      Vymazat

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů