O autorce

 
Jmenuji se Marcela, narodila jsem se na začátku osmdesátých let, mám dvě děti - syna (2011) a dceru (2014) - a jednoho manžela. Ze všech tří se snažím pěstovat spokojené konzumenty svých výtvorů :o).

Když zrovna nestojím v kuchyni nebo za foťákem, živím se za monitorem tím, co jsem vystudovala (informatiku), háčkuji, pletu, občas vytvořím nějakou bižuterii, na cestách v MHD si čtu (protože jindy čas není) a po večerech, když jsou děti uložené a nic jiného se mi nechce dělat, koukám na seriály - od těch s nejvyšším hodnocením, až po ty nejblbější :o)

Mám ráda černý humor, hraní si se slovy a duševního klidu jsem dosáhla na Islandu.

Fotografie na tomto blogu jsou mým duševním vlastnictvím, a proto všechny návštěvníky žádám, aby ctili autorský zákon a bez předchozího souhlasu nekopírovali a nešířili mé fotografie a ani je nevystavovali nikde na veřejných stránkách a sociálních sítích bez dosloveného uvedení zdroje a autora. Děkuji.

Kde jsem vidět já nebo moje práce:

  • Recet v Blesku pro ženy číslo 21 (květen 2017)
  • 2 recepty ve speciále Nejkrásnější Velikonoce (březen 2017) časopisu Blesk pro ženy.
  • 2 recepty na záviny v březnovém (3/2017) časopise F.O.O.D.
  • Kuchařka z edice Apetit - To nelepší od českých a slovenských foodblogerů , vydané v prosinci 2016. 4 stránky a 2 recepty.
  • Sloupek a 3 recepty v zimním (04/2016) čísle časopisu Prima Fresh!
  • Fotky müsli pro web http://www.bezva-musli.cz/
  • Recept na Borůvkové zrcadlo v časopisu Apetit - červenec 2016
  • Krátký sloupek o blogu ve speciálu Marianne - we love food (jaro/léto 2016)
  • Dva recepty v časopise Torty od mamy (vychází na Slovensku), 1/2016, březen 2016.
  • Recept na sekanou pečeni s mojí fotografií v časopise F.O.O.D. březen 2016 .
  • Od září 2015 spolupracuji s Prima Fresh! Můžete zde nalézt některé mé recepty.
  • červenec 2015 - pro LUXURYWOMAN.cz jsem upekla tartaletky. Tým ze zmíněného portálu mě přitom nafotil, natočil a ještě se mnou udělal rozhovor


/

16 komentářů:

  1. To spojení informatiky a vaření mě hodně pobavilo! ;-) Nechápu, jakto, že jsem vás objevila až teď. Recepty úžasné, fotky krásné a hlavně - máte nádherné nádobí! Jo a taky dceru stejný ročník :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky informaticka?:-) dekuju za pochvalu a doufam, ze nezklamu:-)

      Nadobi je z velke casti zdedene a doplnuju ho kousky ze stejne serie, ona se vyrabi uz snad sto let:-)

      Vymazat
  2. Dobrý den! Váš blog jsem objevila nedávno a od té doby si opisuji recepty a peču a peču! Máte opravdu skvělý blog! Chtěla jsem se zeptat, zda by Vám nevadilo, kdybych Vaše fotky dobrot dala na stránku weheartit.com ? Je to stránka s obrázky, které mají inspirovat a Vaše krásné fotky opravdu motivují k tomu skočit do kuchyně a jít vařit! Dala bych pokaždé k obrázku odkaz na Váš blog. Děkuji za odpověď, L.P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu, jsem moc ráda, že se recepty tady z blogu osvědčují i někomu dalšímu:o)

      Weheratit je něco jako pinterest, jestli se nepletu? Přidávání fotek na takové weby ani moc ovlivnit nemůžu a navíc to není nic, co by mi mělo vadit:o) Takže klidně přidávejte, s odkazem na původní zdroj k tomu nemám jedinou výtku:o)

      Vymazat
    2. Tak nechci porušit autorská práva, samozřejmě, že jinak to nikdo neovlivní. :-)
      Jmenuji se tam jako luciy, budu tam Vaše obrázky dávat s odkazem a se napíšu, aby nikdo ty fotky dál nevyužíval, ale lidi jsou hloupí a stejně někdo určitě dál vloží fotku bez odkazu.
      Děkuji moc a jen tak dál s blogem! :-)

      Vymazat
  3. Dobrý den Marcelo,
    Při procházení Vašeho úžasného blogu mě napadlo, že bych Vám mohla předat k vyzkoušení recept mé babičky na dvoubarevnou perníkovou roládu s rumovou polevou. Je to náš oblíbený recept a bylo by bezva, kdyby udělal radost i někomu jinému. Přeji krásný podzimní den. Díky za Vaše recepty. Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recept mi klidně pošlete na marcela.pracharova@gmail.com . Roladu vyzkouším a když se osvědčí i u nás, tak nafotím a recept zveřejním:o)

      Vymazat
  4. Zdravím! Už nějakou dobu mám tento blog v oblíbených takže jsem hlasovala na blogerce roku. Skvělé recepty, krásné fotky, úžasná inspirace a motivace odsud dýchá. A až teď jsem zjistila, že se známe! Od Skřítků, zdraví Katka s malou Verunkou 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z tehotenskeho cviceni, ze jo?:-) svet je fakt malej:-) dekuju za prizen i hlas a doufam, ze se zase nekdy uvidime:-)

      Vymazat
  5. Milá Marcelo,

    na váš blog mě přivedla kamarádka a nevím, které z vás mám děkovat dříve. V troubě se právě peče jeden z vašich koláčů (už podruhé) a na večeři byla včera hrášková polévka. No já vím, že na to jdu pomalu, ale věřte mi, od někoho, kdo skoro vůbec nevaří, je to výkon. A rozhodně nekončím! Moc děkuji a přeji hodně úspěchů!
    Magdalena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý nějak začínal a já jsem ráda, že se u mě chytnou i začátečníci a dodám jim odvahu vařit a péct dál a dál:o) Děkuju za koment a přeju, ať se Vám v kuchyni daří:o)

      Vymazat
  6. Milá Marcelo,
    Je skvělé vidět takový zápal pro věc na tak úhledném blogu. Spousta lidí dělá věci s nadšením, ale ne každý dokáže svůj koníček posunout na vyšší level a nadchnout pro něj i ostatní a dát mu tak nádhernou formu jako vy:-) produkty mého snažení v kuchyni sice bývají chutné, ale zdaleka ne tak uhledné, takže máte můj plný obdiv:-)
    Zdraví Anna Válková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Anno, děkuji za moc hezký komentář, pokaždé mě podobná slova potěší a mám pocit, že mé snažení a můj koníček má smysl. Ten foodstyling je základ dobré fotografie a často zabere i destíky minut na přípravu, promyšlení a zajištění rekvizit, takže v běžném provozu to často tak dokonale nevypadá:o) Velmi důležitá je chuť, protože jídlo, které sice krásně vypadá, ale nechutná dobře, je k ničemu.. :o)
      Marcela

      Vymazat
    2. Tak to je dobré vědět, můj foodstyling před servírováním zabere tak 10 vteřin, podle toho to asi i vypadá:-D

      Vymazat
  7. Dobry den Marcelka!
    Dnes som natrafila na strudlovy recept, ku ktoremu som sa uz velmi dlho priala dostat. Moja mala maskrtnicka bude cela bez seba ;) ja tiez :)))
    Monika

    OdpovědětVymazat