Citronové řezy s kokosovým korpusem

Sponzorováno

Chuť těchto řezů je hezky vyvážená. Korpus tvoří kokosová sušenka (kokosem příjemně nasládlá) a doplňuje jí kyselost citronového lemon curd nahoře.  A výhoda pro lidi, kteří nesmějí mléko, recept je přirozeně bezmléčný, protože máslo nebo smetanu zde zcela nahrazuje kokosové máslo.

Recept byl vytvořen ve spolupráci se Světem plodů, kde můžete sehnat různé oříšky, sušené ovoce a mnoho mnoho dalšího v té nejlepší kvalitě. 


Těsto:

120 g kokosového másla (ne kokosového oleje)
50 g cukru krupice
1 lžíce kakaa
100 g hladké mouky
1/4 lžičky soli
-----------------------------------------------------------------

Formu o velikosti 20 x 20 cm (případně 25 x 17 jako mám já) cm navlhčíme a vyložíme pečícím papírem.

Troubu pustíme na 180°C (horkovzduch na 160°C).

V míse utřeme kokosové máslo s cukrem a poté přidáme sůl, mouku a kakao a vypracujeme hladké těsto, které pomocí rukou namačkáme na dno formy. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 20 minut. Zatímco se korpus peče, připravíme si náplň.

Náplň:

150 ml vody
45 g kokosového másla
200 g cukru moučka
2 lžičky citronového pudru
3 velká vejce
4 lžičky kukuřičného škrobu
1/4 lžičky soli
--------------------------------------------
Do mixéru dáme vodu, máslo, cukr a citronový pudr, promixujeme do homogenní směsi. Pak přidáme celá vejce, škrob a sůl a několika pulzy promixujeme. 

Předpečený korpus vyndáme z trouby a teplotu v ní snížíme na 150°C (horkovzduch na 140°C).

Náplň nalijeme na teplý korpus, vrátíme do trouby a pečeme dalších asi 45 minut. Moučník je upečený, pokud se náplň neklepe.

Necháme zcela vychladnout. Pak vytáhneme z formy, naporcujeme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Řezy můžeme před podáváním vychladit, ale neporcujte je studené přímo z lednice - nepůjde to, korpus bude příliš tuhý, nechte je aspoň 20 minut na teple povolit a pak je nařežte. 








Komentáře

  1. Dobrý den poradíte kde se dá koupit kokosové máslo. Případně bude korpus fungovat i s běžným máslem? Děkuji, hezký večer Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kokosové máslo mám od světa plodů (je proklik přímo v receptu u soupisu surovin). Do korpusu vám bude fungovat i klasické máslo:o)

      Vymazat

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů