Těstoviny s kešu bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a kuřecími prsy

Těstoviny s pestem je takové univerzální jídlo, které je hned hotové a chutná snad každému:o) Já jsem si pro vás dnes připravila recept na domácí pesto z kešu ořechů -  je trochu jiné než to originální z pinií, ale třeba mě tyhle alternativní chutnají o něco více.  Aby recept nebyl jen přemírou sacharidů, přidejte si k těstovinám i plátky kuřecích prsou a hned máte zastoupeny i bílkoviny.

Recept jsem připravila ve spolupráci s Naší stravenkou a potraviny nakoupila v Lidlu. Rozpis celého receptu je na 4 porce a suroviny na toto množství pořídíte za dvě 90 korunové stravenky.

Pesto z receptu vám ještě zbyde (je ho asi 2x tolik, než je potřeba), ale ono se pesto v malém množství hůře zpracovává v mixéru. Proto je lepší ho udělat více a zbytek uschovat.


Pesto

3 velké hrsti bazalkových lístků
3 hrsti (asi 100 g)  kešu ořechů Alesto
2 menší stroužky česneku
1 lžička soli
50 ml olivového oleje (případně více)
1 větší hrst nastrouhané parmazánu
----------------------------------------------
Bazalku omyjeme, osušíme a společně s kešu ořechy dáme do mixéru a nahrubo rozdrtíme. Přidáme česnek, sůl a olej a mixujeme do konzistentní pasty. Pokud je pesto moc husté, přidáváme postupně další olej. Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán a naposledy asi 10 vteřin mixérem promícháme.

Pesta z této dávky je více, než budeme potřebovat (cca dvojnásobek), zbylé pesto dáme do skleničky, uhladíme lžičkou a zalijeme kapkou olivového oleje a uzavřeme. Skladujeme v lednici a do 10 dní spotřebujeme. 

Kuřecí maso

400 g kuřecích prsou
2 lžíce hladké mouky Castello
1 hrst strouhaného parmazánu
sůl, pepř
olej
-------------------------------------------
Prsa nakrájíme na 1 cm široké plátky, osolíme, opepříme. V hlubokém talíři smícháme mouku a parmazán a všechny plátky masa v této směsi obalíme.

V pánvi rozehřejeme olej a pak v ní prudčeji opékáme maso - asi 3 minuty z každé strany.

Těstoviny

300 g těstovin - já použila Maccronelli značky Combino
sůl,
strouhaný parmazán
sušená rajčata v oleji Baresa
---------------------------------------------------------------------
Těstoviny uvaříme al dente v osolené vodě. Pak scedíme, ale hned vrátíme do hrnce, ve kterém se vařily - zůstanou v horké nádobě a část vody v nich zůstane. Přidáme do nich pesto (cca vrchovatou lžičku na  porci - tzn. 4 lžičky, ale lze i více) a promícháme.

Těstoviny rozdělíme na talíře přimícháme do nich sušená rajčata nakrájená na menší kousky (množství dle chuti), přidáme maso a  a posypeme strouhaným parmazánem.




Komentáře

  1. Pokud člověk dělá pesto třeba jen pro dva, tak se mi osvědčil hmoždíř.. přidávat postupně.. je pak takové rustikální a dobře se hlídá konzistence a vyváženost surovin..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji za skvely tip :-) Tuto pripravu pesta urcite vyzkousim. Muj krasny hmozdir lezi ladem...

      Vymazat
  2. Je to uzasna dobrota. Stane se soucasti naseho jidelnicku. Moc dekuji za recept 🤩

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů