Trhané vepřové (pulled pork) z pomalého hrnce

Sponzorováno

Kdo ještě nikdy neochutnal trhané vepřové, měl by s tím něco udělat. Je totiž neskutečná lahůdka, dá se udělat jako hlavní chod u oběda (třeba s nějakým lehčím bramborovým salátkem), nebo jako vydatná večeře a nebo si ho prostě "namažete" do pečiva, přidáte kyselou okurku a máte úžasný sendvič, který vás zasytí na opravdu dlouhou dobu i na náročném výletě. A co vám mohu zaručit, pochutnají si na něm dospělí i děti.

Trhané vepřové jsem dělala už několikrát, ale díky spolupráci s Bzeneckým octem (o tom, jak jednotlivé octy nejlépe použít se můžete dočíst přímo na jejich stránkách )jsem do něj dle tipů na pinterestu zkusila dát jablečný ocet, a to byla ta skvělá pomyslná tečka, kterou to potřebovalo! Vepřové se totiž po upečení natrhá a následně podle chuti zalije výpekem (ve kterém je samozřejmě i zmíněný ocet) a maso je ještě lahodnější a šťavnatější než jen samotné. S kořením můžete experimentovat podle vlastní chuti, za sebe doporučuji ponechat z vypsaných cukr, sůl a papriku a pak už je to na vás:o)

Pokud nemáte pomalý hrnec, můžete vepřové upéct i v troubě - přiklopené na 120°C asi 4-5 hodin, ale já osobně ho dělám zásadně v pomalém hrnci, tam je úspěch vždy zaručen.




2 kg vepřového masa bez kosti - plec, kýta, libovější bůček, ideálně v jednom kuse
2 lžíce třtinového cukru (případně stačí i cukr krupice)
2 lžíce červené papriky
1 lžička sušeného česneku
1 žička sušeného zázvoru
2 lžičky soli
1/2 lžičky skořice
50 ml jablečného Bzeneckého octa
200 ml vody
----------------------------------
Maso omyjeme a osušíme.

Do nádoby pomalého hrnce nalijeme vodu a jablečný ocet.

V míse smícháme cukr, papriku, česnek, zázvor, sůl a skořici. Maso v této směsi vydatně obalíme a opatrně vložíme do pomalého hrnce tak, aby se koření z masa nesmylo. Pokud nějaké koření ještě zbylo, nasypeme ho na maso. Hrnec zakryjeme poklicí a nastavíme na low na 10 hodin (případně na high na 5 hodin).

Když je maso hotové, vyndáme ho z hrnce, přemístíme do pekáčku nebo mísy a natrháme dvěma vidličkami - maso je tak měkké, že se rozpadá v podstatě samo. Podle chuti na maso nalijeme část výpeku a zamícháme.

Hotové trhané vepřové servírujeme ideálně do pečiva (hodí se různé bagety, burgerové bulky, ale i celozrnné housky) s kyselou okurkou, ledovým salátem a podobně.



Komentáře

  1. Nezkusila jsem a ani neznám, ale určitě by mi to chutnalo!��

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzkoušeno dnes bez pomalého hrnce. Vepřová plec 2kg. Pečeno na 150 stupňů 6,5 hodiny, poslední hodinu odklopené. Moc dobré, šťavnaté.

    OdpovědětVymazat
  3. Zkusil jsem to v pomalém hrnci a vynikající

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, prosím na kolik porcí přibližně recept je ? Potřebují 15 porcí, tak přemýšlím kolik mám vzít masa. Děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recept je ze dvou kil masa, to by melo pro 15 lidi stacit. Ale pokud se bpjite, ze to nevyjde, pridejte jeste tak 500g masa navic

      Vymazat
  5. je možné ho určitú dobu zasterilizovať a prípadne neskôr podarovať? Vydrží?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se zavařováním masných věcí nemám zkušenost, takže bohužel neporadím.

      Vymazat
  6. Už jsem ho dělala asi 4x,je výborné,část dávám do plastových misek a zamrazuji.

    OdpovědětVymazat
  7. Ja jsem udělala přesně podle návodu a je to dost bez chuti. Takže asi to chce trochu víc kořeni, než se pise.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná jste zvyklá na silnější chutě, nám to takto chutná a trhané vepřové dělám opakovaně přesně podle receptu.

      Vymazat

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů