Jahodový sorbet s bazalkou

Sezona jahod už sice tak trochu končí, ale to neznamená, že nemůžu ještě aspoň jeden recept zveřejnit. Tentokrát mám něco pro milovníky jednoduchých ovocných zmrzlin. Nehledejte v návodu nic složitého, jedná se o ten nejzákladnější recept na sorbet s malým množstvím cukru, protože jen tak vynikne chuť jahod. A jelikož jsem si oblíbila kombinaci jahod (nebo malin) ve spojení s bazalkou, přihodila jsem ke směsi i pár lístků bazalky a je to skvělé. Pokud láskou k bazalce neoplýváte, tak jí tam nedávejte, sorbet je skvělý i tak:o)

A pokud tento recept najdete za kruté zimy a v mrazáku najdete pytlíček jahod, můžete si ho připravit taky. Postupujte stejně, jen jahody nechte povolit natolik, aby je váš mixér zvládl rozmixovat.



80 g cukru krupice
80 ml vody
500 g jahod
hrstka čerstvých lístků bazalky
-------------------------------------------
Nejprve si vyrobíme cukrový sirup. Cukr a vodu vložíme do hrnce a postavíme na sporák. Vaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Směs necháme zcela vychladnout.

Do mixéru vložíme cukrový sirup, omytou bazalku (je to cca 6 velkých lístků nebo kopička asi na dětskou dlaň) a odstopkované a omyté jahody. Vše rozmixujeme do hladka.

Sestavíme zmrzlinovač, spustíme a směs do něj nalijeme. Po cca 30 minutách je sorbet hotový.


Pokud není zmrzlinovač, směs nalijeme do misky a vložíme do mrazáku. Každou půl hodinu směs promícháme (můžeme projet tyčovým mixérem), a to cca 6x.



Komentáře

  1. Na bazalku jsem teda odvahu nenašla, ale jinak je sorbet naprosto luxusní!!!! Měla jsem jahodový víkend - ještě jsem dělala jahodovo-rebarborový crumble a chystám je na jahodové nanuky. Děkuji za skvělé recepty a přeji pěkné léto :-) Petra

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den,
    Mohu místo bazalky přihodit meduňku nebo mátu?
    Jahody miluju a v podstatě vše z nich 😍🍓
    Děkuji za odpověď. Péťa H.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů