Smetanové poháry s koka sušenkami

Tyhle poháry vznikly jako znouzectnost.  Neměli jsme nic k odpolednímu kafi a doma pár mléčných výrobků, kterým se rychle blížila doba spotřeby (no dobře, tak ta zakysanka byla už regulerně prošlá a tvaroh měl namále), z výslužky pro děti na Velikonoce zbylo pár koka sušenek... tak jsem to prostě vzala, nakombinovala, přidala trochu ovoce z mrazáku a ono to bylo moc dobrý a na instagramu měla fotka dost velký úspěch.. Tak vám ty poháry dám i na blog, ony za to fakt stojej:o)

 

250 g drobného lesního ovoce (mraženého)
2 lžíce cukru krupice
10 domácích koka sušenek (nebo kakaové sušenky a hrst strouhaného kokosu)
250 ml smetany ke šlehání
200 g tvarohu
150 g zakysané smetany
cukr moučka dle chuti
dětské piškoty
-------------------------------------------------------------------
Ovoce a cukr vložíme do kastrůlku a povaříme tak, aby žádný kousek ovoce už nebyl zmražený a cukr zcela rozpuštěný. Odstavíme a necháme chladnout.

Smetanu vyšleháme do tuha, pak snížíme otáčky a po částech zašleháme všechen tvaroh a zakysanou smetanu. Ochutíme cukrem (já dala asi 2 vrchovaté lžíce).

Sušenky nahrubo rozdrtíme.

Připravíme si 4 skleničky. Na dno nasypeme část sušenek, vlijeme část krému, ovoce, posypeme dětskými piškoty (já použila maličké z Lidlu, klasické piškoty před použitím trochu nalámejte),  opět ovoce, krém, ovoce, krém a všem posypeme zbytkem sušenek.

Vložíme do lednice na minimálně 2 hodiny.




A jedna variace na stejný krém jen s musli a čertsvými borůvkami:



Komentáře

  1. Byly moc dobré, díky za recept na instagramu, dělala jsem je rovnou z dvojité dávky :-) Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Podobný dezert,s jahodami, jsem také nedávno znouze dělala;-)A nakonec tyhle rychlovky jsou nejlepší!Fotky doslova lakaji k zaboreni lzicky do kelimku!Ať se daří:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! Ty vaše komenty jsou vždycky tak milé:o)

      Vymazat
  3. Vypadají fakt dokonale, zrovna na tohle bych měla dneska chuť <3! Náhodou myslím, že tyhle věci "co dům dal" jsou vždycky skvělý a o znouzectnosti nemůže být řeč, protože přece bys neměla doma nic hnusnýho, že jo :-D. Takže když nakombinuješ svý oblíbený věci, výsledek musí být výbornej (a tohle je zářný příklad) :-)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No když to podáš takto, tak nelze nesouhlasit:o) Děkuju!

      Vymazat
  4. vypadá to lákavě, chystám se na to o víkendu, ale poprosím o radu - jaký tvaroh doporučíte - polo nebo plnotučný a z vaničky nebo kostku? díky moc
    D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvaroh určitě ve vaničce, ten v kostce dělá hrudky. A jestli polotučný nebo tučný je jedno. Já jsem dřív používala zásadně tučný, je krémovější a lépe chutná. Aktuálně jsem odkázaná na to, co je na trhu v bezlaktozové formě a měkký tvaroh ve vaničce se dělá (alespoň v čr) jen v nízkotučné formě. Tak používám ten:o)

      Vymazat
    2. díky moc, Marcelo, za pomoc. koka sušenky už mám nakoupené, tak se těším na víkendovou dobrotu. hezký den, Dee

      Vymazat
  5. Moc pěkný recept, který si budu chtít hned o víkendu vyzkoušet na vlastní kůži doma s rodinou :-) Jelikož pracuji v pekárně, tak úplně nemám chuť o volných dnech doma něco péct, ale přesto bych ráda dopřála manželovi i dětem nějakou tu sladkou pochutinu. Smetanový pohár s koka sušenkami se zdá jako perfektní volba!

    OdpovědětVymazat
  6. Moc děkuji za recept a za jeho prezentaci 😉😉😉.Je to opravdu velice jedlé 👍👍👍 vynikající

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů