Penny - test výrobků z řady Selection

Sponzorovaný příspěvek.

Společnost Penny market, s.r.o mě požádala, abych ochutnala některé jejich výrobky z řady Selection - produkty pro milovníky požitků. Jelikož i já jsem samozřejmě gumán a miluji dobré jídlo, neodmítla jsem a vyzkoušela čokoládu s červeným vínem a kousky mandlové hmoty  a osvěžující citronový sorbet. Níže uvedené řádky jsou odrazem mých chutí a vlastních názorů, fotky jsou autentické a pořídila jsem je z materiálu, který jsem i testovala.




Hořká čokoláda  s mandlovou hmotou s příchutí červeného vína

První, co vás zaujme na čokoládě je fakt, že není tabulková. Někoho to může odradit, ale takto odlité nebo sekané čokolády bývají spíš znakem ruční výroby a v čokoládovnách se s nimi setkáte naprosto běžně.
Jedná se o hořkou čokoládu s 55% kakaa (tuk je zastoupen kakaovým máslem a ne žádnými oleji), ale díky obsaženému marcipánu je sladší a chuťově vyhoví i milovníkům mléčné čokolády.  Marcipán je opravdu marcipán a ne náhražka ze sušeného mléka, takže tuhle čokoládu mohou i lidé s intolerancí laktózy (což je i můj případ). Marcipánové kousky obsahují i červené víno, které hmotu hezky obarví, bohužel ale na chuti víno není moc cítit (což je škoda).
Pokud je čokoláda vychlazená na správnou teplotu (kolem 20°C), při zlomu hezky křupne.

Mně osobně takhle čokoláda chutná. Je akorát sladká, mandlové kousky jsou chuťově zajímavé a s čokoládou se příjemně doplňují. Vytkla bych jen absenci dosatečně silné chuti onoho slibovaného vína.

Pokud rádi kupujete svým blízkým jedlé dárky a máte mezi nimi milovníky čokolády, tenhle kousek je určitě vhodný. Přísného vyznavače 90 % čokolády si tím nezískáte, ale středně pokročilého labužníka, nebo milovníka mléčné čokolády byste uspokojit měli. Mně by jedlý dárek v podobě téhle čokolády radost udělal:o)




Citronový sorbet

Druhým výrobkem, který jsem testovala, byl citornový sorbet. Ten je zabalený do pěkné plechové krabičky s klasickým obsahem 450 g chladivého pohlazení.

Ač ke mě tahle zmrzlina putovala dost dlouho a stihla se částečně rozpustit, po opětovém zmražení v sobě neobsahovala krystalky ledu. Za to dávám velké plus, protože jsem čekala, že test kvůli tomu dopadne všelijak. Sorbet je krásně vláčný, po pár minutách v teple se velmi jednoduše porcuje (žádný beton nečekejte) a kopečky drží déle, než bych čekala.
Chuť je příjemně citornová bez chemického ocasu (který bývá u laciných ovocných zmrzlin) a poměrně sladká - na můj vkus až dost, ale já preferuji méně sladké věci a drtivá většina zmrzlin je na mě moc sladká.

Já tenhle sorbet hodnotím opět kladně, struktura je velmi příjemná, lehce se porcuje. Jen bych, jak už jsem psala, o něco stáhla množství cukru.
Na nadcházející svátky se osvěžující chuť citronového sorbetu hodí ideálně, tvoří příjemný protipól ke všemu tučnému a moučnému, které do sebe dostaneme. Člověk si může zamlsat aniž by mu pak muselo být těžko.

A když vás sorbet přeci jen chuťově nezaujme, alespoň vám zůstane hezká plechovka:o)




Komentáře

  1. Jsem taky milovník jídla a myslím, že by mi oba výrobky udělaly velkou radost.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů