úterý 14. června 2016

Jahodové nanuky se smetanou a tvarohem

Do horkých dní to chce nějaké dobré zchlazení. Pro ty, co nemají zmrzlinovač, ale potrpí si na domácích dobrotách, jsou řešením nanuky. Formičky se dají sehnat v domácích potřebách a během pár hodin je kvalitní osvěžení hotovo. Ideální pro milovníky smetanových zmrzlin v kombinaci s ovocem.




Na 10 nanuků

140 g smetany ke šlehání (alespoň 31% tuku)
60 g tvarohu
150 g jahod
80 g cukru moučka
1 lžička vanilkového extraktu
----------------------------------------------------------
Dobře vyhlazenou smetanu vyšleháme do tuha. Poté do ní zašleháme tvaroh.

Jahody omyjeme, očistíme a společně s cukrem a vanilkovým extraktem je rozmixujeme. Jahodovou směs přidáme ke smetanové, krátce prošleháme a naplníme nanukové formičky. Vložíme do mrazáku na minimálně 4 hodiny, aby byly nanuky ztuhlé.


1 komentář:

  1. Absolutní hit letošního léta. Už jsem je dělala několikrát, vždy hned zmizely. Ubrala jsem ale množství cukru na polovinu, dětem chutnají i tak. Děkuji za recept.

    OdpovědětVymazat