Kurz stylingu a focení jídla s časopisem Gurmet

V sobotu 22. srpna 2015 jsem se zúčastnila kurzu stylingu a focení jídla, který pořádal časopis Gurmet. Hlavní osobou celého kurzu byla výborná fotografka Šárka Babická, sekundovala jí Darina Křivánková z Gurmetu a prostor pro celý kurz poskytlo Bistro Proti Proudu. A jestli vás zajímají další fotky a pár slov ke kurzu, čtěte dál:o)



Je vám asi jasné, že kromě samotného vaření a pečení mě baví to jídlo i trochu načančat a vyfotit. Bez těch fotek by můj blog nebyl takový, jaký je. A jelikož jsem tak trochu perfekcionista, nikdy se svýma fotkama nejsem na 100% spokojená a snažím se zlepšovat, vzdělávat, experimentovat s novými styly. Letní časopis Gurmet sliboval letní školu focení jídla a jakmile jsem si zjistila podrobnosti, na kurz jsem se přihlásila. I proto, že ho měla vést Šárka Babická, jejíž fotky se mi dost líbí.

Kurz samotný trval 7 hodin a byl čas na trochu teorie, spoustu praxe, i finální snědění fotografovaného materiálu:o) Kurz autorky rozvrhly do tří částí - zelenina a saláty z nich, obědové menu a dezert.

Nejvíc času se strávilo asi na první části, protože ta pojala i hodně teorie.Šárka ukazovala, vysvětlovala, odpovídala na otázky a do technický věcí pak zasahoval Jakub z Nikonu, který velmi konkrétně radil s nastavením fotoaparátů (i mně se Sonym poradil, jinak měly všechny účastnice Nikona:o))  Poté jsme byly (kurzu se v sobotu účastnily jen ženy) rozděleny do 4 menších skupinek (já skončila ve skupince s Bárou z Ema má mísu, tímto jí zdravím a děkuji za její vlastní originální nádobí, na kterém jsme spolu fotily), vytvořily si vlastní saláty, upravily scénu a pak se fotilo a fotilo, radilo, měnilo a zase fotilo.

Druhá část byla věnována obědu, který nám připravili v bistru. Za úkol jsme měly nandat si tři chody oběda na talíř (nebo cokoliv dalšího) a vyfotit to na mobil. U téhle části je mi celkem líto, že to bylo vše, co jsme měly udělat. Protože zrovna focení slaného bych potřebovala vypilovat a na mobil nefotím a fotit ani dál nehodlám...

Poslední část kurzu byla věnována sladkému a vytvoření světlé i dramatické tmavé scény (hurá, něco pro mě). Z téhle části je i moje úvodní fotka croissantu (styling je Šárky).

Kurz bych shrnula velmi pozitivně. Šárka je hodně šikovná fotografka, která rozhodně má co předat a myslím, že to i umí předat. V časovém fondu 7 hodin se stihlo tak nějak to, co se asi stihnout dalo (a my měly dost prostoru a času být kreativní, mít dotazy a vytvořit si vlastní scénu), jen chyběly příbory (k fotografování) pro všechny a já jsem na to trochu ujetá a chyběla mi tam občas nějaká vidlička nebo lžička. Příště tedy beru svoje:o)

Pokud se kurz bude konat ve stejném složení někdy příště a vás fotografování jídla zajímá a baví, jděte do toho, určitě se to vyplatí.Já bych osobně měla zájem i o tématicky zaměřené kurzy (focení masa a slaného) i o kurz postprocessingu.










A jedna fotka full frame fotoapártem Nikon D610 s objektivem 50mm f/1,4, který byl na místě k dispozici:o) Byla jsem asi jediná, kdo si ozkoušel i vypůjčenou techniku...




Komentáře

  1. Krásný, všechno. A skoro jsem se zbláznila z toho vysokého malinového koláče s lístkovým těstem...co to je za koláč, nevíš? Hrozně nutně ho potřebuju :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hodne siroky zavin s obri vrstvou maku a trochou visni:-) jen jsem ho nakrajela do fotitelny podoby. a bylo to strasne dobry:-) myslim, ze to maj v bistru jako stalou nabidku.... ale jista si nejsem..

      Vymazat
  2. Moc hezké fotky, musela to být zábava. Škoda, že já jsem se nedostala, příště bych taky ráda šla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kurz objednala, zaplatila a za dva dny už nebylo místo.. Člověk nesmí zaváhat..

      Vymazat
  3. Dekuju za hezke hodnoceni kurzu Marcelo. Moc rada jsem te poznala a snad se jeste treba nekdy potkame na foceni nejakeho masa. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za koment:o) Kéž by se nějaký další kurz konal:o) Nevím, jestli to už není příliš úzce zaměřené a nebyla bych jediný účastník:o)

      Vymazat

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů