Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

České jahody jsou konečně tu a samozřejmě jsem nezahálela, nakoupila je a jelikož k dnešní odpolední kávě nesetíhám nic upéct, udělala jsem aspoň jednoduché poháry s lehkým krémem ze smetany a tvarohu. Při vymýšlení ovoce se nedržte při zemi, můžete použít jakékoliv drobné sladké ovoce jako jahody, maliny, borůvky nebo ostružiny, ale taky vypeckované třešně nebo višně (ale ty bych doporučila lehce svařit s cukrovým nálevem). Za chvíli je hotovo a zvlášť v horkých dnech přijde takovéhle osvěžení vhod.



na 3 větší poháry:

200 ml smetany ke šlehání
250 g tučného tvarohu
15 g domácího vanilkového cukru
30 g moučkového cukru
(pokud nemáte domácí vanilkový cukr, dejte jeden sáček vanilkového cukru a asi 40 g moučkového cukru)

Ovoce
máslové sušenky nebo piškoty
-----------------------------------------------------

Nejprve si připravíme krém.

Smetanu vyšleháme do polotuha, pak přisypeme oba cukry, rychle zašleháme a aniž snížíme otáčky, po lžicích přidáváme tvaroh a stále šleháme. vznikne nám polotuhý krém, který vložíme do zdobícího sáčku se středně velkou špičkou (pokud nemáte, klidně vrstvěte lžící).

Jahody omyjeme a nakrájíme na menší kousky (borůvky nekrájíme, maliny a ostružiny rozpůlíme, třešně a višně také rozpůlíme a hlavně zbavíme pecek).

Sušenky nebo piškoty nahrubo rozdrtíme - neměly by být úplně na prach, různě velké kousky včetně relativně velkých kusů jsou to, co chceme.  Pokud máte nějaké oblíbené sušenky s krémem (typu oreo nebo disco), klidně použijte je včetně krému.

Do skleniček na poháry vrstvíme následujícím způsobem:
  • drcené sušenky / piškoty
  • krém
  • ovoce
  • krém
a opakujeme (já zopakovala ještě jednou), končíme vrstvou krému a dozdobíme ovocem.

Necháme v lednici asi hodinu odležet, aby se prolnuly chutě. 



Komentáře

  1. Týjo, to je super! Určitě vyzkouším, vypadá to úžasně! :) Můžu se zeptat, kde se dají sehnat takovéto pohárky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to zavařovací sklenice značky WECK. Já mám tyhle z Tchiba:o)

      Vymazat
  2. To je paráda - letní, lehký, ovocný. Určitě někdy vyzkouším, tu šlehačku s tvarohem a cukrem bych byla schopná zlikvidovat samotnou ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to já bych samozřejmě byla schopná taky:o) Jednoduchý věci jsou nejlepší:o)

      Vymazat
  3. Pokud máte ramenový šlehač, tak naprosto stačí dát do mísy najednou jak tvaroh, tak šlehačku a cukr, a šlehací metlu (tu na sníh), a vyšlehat najednou. Nejdříve pomalu, tak půl minutky, a pak otáčky na maximum, vždy se to krásně vyšlehá, nikdy se to nepřešlehá. Jen dejte pozor aby byly obě ingradience opravdu rovnou z lednice, hodně studené. :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů