Máslové sušenky

Máte chuť na něco jednoduchého a nekomplikovaného? Třeba na zcela základní sušenky chutnající po másle? Pak vyzkoušejte tyhle. A jelikož se blíží Velikonoce, klidně je vykrájete do tvaru vajíčka,  zajíčka nebo kuřátka a rozdávejte koledníkům:o)



200 g másla
60 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
275 g hladké mouky

Povolené máslo utřeme s oběma cukry, přidáme mouku a vypracujeme v hladké těsto. To zabalíme do sáčku a dáme minimálně na 30 minut odležet do chladu (klidně přes noc).

Vál si lehce posypeme hladkou moukou, těsto vyválíme na tlouštku cca 0,5 cm, vykrájíme libovolné motivy (a nebo třeba jen rozkrájíme rádýlkem na čteverečky), pokud máme tiskátka, můžeme použít i ty. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem (z této dávky je asi 2,5 plechu).

Troubu rozhřejeme na 180°C (horkovzduch na 160°C) a pečeme 10-12 minut do zlatova. Sušenky necháme zchladnout a skladujeme v uzavřené dóze.



Zdroj: http://www.laskominyodmaryny.cz/2011/12/maslove-susenky.html

Komentáře

  1. Jééé, ty jsou roztomilé. V jednoduchosti je síla :-)

    www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. JŮŮŮŮ, jarní..kuřátkové sušenky,,,krása,,jste šikula....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kuřátko bylo jediné vykrajovátko, které jsem mohla vybrat já:o) Ostatní volil syn.... :o)

      Vymazat
    2. tak to je výsledek ještě dobrý. kdyby volil můj syn, budou se servírovat máslové stíhačky, vysokozdvižné vozíky a dinosauři.

      Vymazat
    3. Však ona tam byla i lokomotiva, auto a myslím, že i letadlo:o) Ale kdo by jim to odepřel:o)

      Vymazat
  3. Sušenky dobré, ještě uvidím, zda budou chutnat dětem; jen s těstem se hůř pracovalo /i z lednice/, lepilo se a trhalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle závisí na savosti mouky. Pokud se těsto lepí a trhá, zapracujte lžici mouky a bude to lepší:o)

      Vymazat
    2. Také se mi těsto trhalo a lepilo. A to jsem ho měla přes noc v lednici. Po přidání mouky se začalo trhat úplně. Ráda peču, ale takové těsto jsem nikdy neměla, kdyby mi nebylo líto použitého másla skončilo by to v koši. Nakonec jsem nějak dala do kupy aspoň placičky.

      Vymazat
    3. Tak to je mi líto. Ono je to těsto hodně máslové, ale pak po upečení právě vynikne ta chuť másla. Mně se s ním pracovalo dobře, je mi líto, že někomu se s ním tak moc nevede:o/

      Vymazat
    4. Já sušenky právě teď peču jako základ pod "zrcadlo". S těstem jsem neměla nejmenší problém. Nemohlo to být třeba použitou moukou nebo málo vychlazené?

      Vymazat

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů