Citronovo-skořicové sušenky

Sušenky mají výraznější citronovou chuť a skvěle se hodí za sychravých dní k horkému čaji.

260 g hladké mouky
100g másla
80 g cukru
2 žloutky
1 vanilkový cukr
1 citron
2 lžičky skořice.

Citron omyjeme, kůru nastrouháme, šťávu vymačkáme. Do mísy prosyjeme mouku a přidáme cukry, žloutky, změklé máslo, skořici, kůru a šťávu z citronu. Vše prohněteme na hladké těsto a dáme na 60 minut do chladu.
Těsto rozválíme válečkem na 5 mm (ne tenčí) a vykrajujeme libovolné tvary a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180°C (horkovzduch na 150°C) asi 10-12 minut.
Těsně po upečení můžeme sušenky potřít rozšlehaným žloutkem a posypat cukrovými kuličkami nebo nasekanými mandlemi (já jsem tuto část vynechala).

Zdroj: Tchibo, recept z vykrajovátek cukroví zavěsitelných na hrneček.

Komentáře

  1. Jé to vypadá super - vyzkouším .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus, jsou poměrně pikantní. Chci zkusit místo skořice dát zázvor, to by jim mohlo dát zcela nový rozměr:o)

      Vymazat
  2. Prosiiim, muzu tohle mit misto perniku? jsou ty susenky tvrde, trvanlive? dekujiiii H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to prostě máslové sušenky. Něco vydrží (tak 14 dní určitě), ale tolik jako perník asi ne.

      Vymazat
  3. Sušenky jsou výborné. S těstem se velmi dobře pracuje. Nejlepší recept na sušenky, jaký jsem vyzkoušela :). Katka

    OdpovědětVymazat
  4. Naprosto úžasné sušenky, vřele doporučuji. Určitě je budu péct velice často. -:) Ilona

    OdpovědětVymazat
  5. Sušenky jsou jedním slovem prostě luxusní. Miluju je a peču je velmi často. Těsto má skvělou konzistenci a pracuje se s ním úplně úžasně. Máte skvělé recepty a vždy se mi od Vás vše povede. Za to velké díky.😉👍

    OdpovědětVymazat
  6. Dobry vecer, smiem sa spytat, keby chcem do nich pridat kokos, tak len nahradim cast muky, alebo nemusim nahradzat muku a len pridat kokos? Velmi pekne dakujem 😊

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů