pondělí 24. prosince 2012

Bílkové suchárky

Máte 4 bílky a kokosky se vám už přejedly? Zkuste bílkové suchárky:o)



4 bílky
140 g moučkového cukru
špetka domácího vanilkového cukru
nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
140 g hladké mouky
100 g neloupaných mandlí
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Troubu rozehřejte na 180 °C. Z bílků ušlehejte sníh a postupně do něj zašlehejte moučkový i vanilkový cukr. Pak opatrně vmíchejte citronovou kůru, mouku a mandle. Hranatou formu na srnčí hřbet vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, přesuňte těsto a pečte ho v rozehřáté troubě asi 30–35 minut – povrch by měl ztuhnout a krásně zezlátnout.

Po upečení vyklepněte chlebíček z formy a zabalte ho do alobalu a ještě do utěrky. Takto zabalený chlebíček nechte při pokojové teplotě odpočinout do příštího dne. Pak ho nakrájejte ostrým tenkým nožem nebo na kráječi na co nejtenčí plátky.

Plátky rozložte na plech vyložený papírem na pečení a dejte je do trouby předehřáté na 100 °C usušit; trvá to asi 5–10 minut. Od trouby se raději nevzdalujte, abyste suchary nespálili. Ve finále by měly mít světlezlatou barvu a měly by být křupavé. (My zřejmě nakrájeli kousky příšliš tlusté, takže sušení trvalo přes půl hodiny a suchárky moc zlatou barvu nemají, ale křupou krásně:o)
 
Zdroj: http://www.apetitonline.cz/recepty/7745-marusciny-sucharky.html
 


Žádné komentáře:

Okomentovat