pondělí 26. listopadu 2012

Vepřová panenka v šunce

vepřová panenka (nebo váleček)
šunka vyšší jakosti (může být i anglická slanina)
plnotučná hořčice (nebo dijonská podle toho, jak pikantní chcete panenku mít)
cukr krystal
sůl, pepř

Panenku osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a vtlačíme do ní cukr. Plátky šunky naskládáme na prkénko, aby se částečně překrývaly do dvou řad. Doprostřed položíme panenku a do šunky jí zabalíme. Zavážeme potravinářským provázkem (nebo přichytíme jehlou, případně jinou vychytávkou), vložíme do máslem vymazené formy a pečeme v troubě rozpálené na 180°C asi 30 minut.
Po upečení necháme chvíli odstát a následně krájíme na plátky (venitř zůstane panenka trochu růžová) a podáváme třeba se šťouchaným bramborem.

Žádné komentáře:

Okomentovat