úterý 16. října 2012

Brokolicové karbanátky z trouby

500 g brokolice
150 g anglické slaniny (nebo uzené kýty)
3 vejce
1/2 vaničky plnotučného tvarohu
2 stroužky česneku
sůl, pepř
strouhanka na zahuštění
olivový olej

Syrovou brokolici rozberanou na růžičky a slaninu (uzené) rozsekejte v robotu, nebo umelte. Přidejte žloutky, tvaroh, rozmělněný česnek, podle chuti osolte, opepřete a dobře promíchejte. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a ten do směsi opatrně zamíchejte. Podle potřeby zahustěte strouhankou.
Vytvarujte asi 10 středně velkých karbanátků, dejte je na plech vyložený pečícím papírem, potřete olejem a při 180°C pečte do zlatohněda asi půl hodiny. V polovině pečení karbanátky obraťte. Podávejte s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

Pro 4-6 osob.

Zdroj: Albert magazín, říjen 2012.

2 komentáře: