sobota 28. července 2012

Hruškový dort

Piškot:
z klasického receptu – na 1 vejce 40 g polohrubé mouky, 40 g cukru a lžička teplé vody – žloutky vyšlehat s půlkou cukru a po vyšlehání přidat vodu. Bílky vyšlehat s trochou soli a do tuhého sněhu zašlehat druhou půlku cukru. 10 minut péct na 170°, pak snížit na 150° a dopéct (cca 30 minut). Dělala jsem ze 4 vajec do menší dortové formy, cca 20 cm v průměru.
krém
Dva karamelové pudinky udělat v 500 ml mléka, nechat vystydnout. Vyšlehat asi 200g másla se 120 g cukru (kdo rád sladší, přidá cukr) a do směsi pak zašlehat vystydlý pudink.
Korpus jsem 2× rozřízla, spodní čás pokapala rumem, natřela pikantní marmeládou, pak krém, do toho na kousky kompotované hrušky, zasypat skořicí, přiklopit druhou půlkou piškotu a na to už jen krém, hrušky na plátky, zasypat skořicí a polít želém. Nechat vychladit a rozležet:o)

Žádné komentáře:

Okomentovat