Muffiny s ovesnými vločkami a jablky
Tyhle muffiny jsou trochu netypické. Moc nevyběhnou (resp. vyběhnou, ale zase spadnou) a jsou velmi vláčné, žádná suchá buchta.
100 g ovesných vloček
150 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva (2 zarovnané lžičky)
1 lžička jedlé sody
1 polévková lžíce skořice
140 g cukru
300 g bílého jogurtu
80 ml oleje
2 celá vejce
2 sřední jablka
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch na 180°C).
V jedné míse smícháme ovesné vločky, mouku, sodu, prášek do pečiva a skořici.
V druhé míše metličkou prošleháme celé vejce s cukrem. Přidáme olej a jogurt a pečlivě promícháme. Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme do mísy.
Do tekuté směsi přidáme sypké ingedience a zlehka promícháme.
Připravíme si formu na muffiny (vychází to cca na 20 menších muffinů). Těsto vlijeme do muffinů cca 0,5 cm pod okraj . Muffiny pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
100 g ovesných vloček
150 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva (2 zarovnané lžičky)
1 lžička jedlé sody
1 polévková lžíce skořice
140 g cukru
300 g bílého jogurtu
80 ml oleje
2 celá vejce
2 sřední jablka
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch na 180°C).
V jedné míse smícháme ovesné vločky, mouku, sodu, prášek do pečiva a skořici.
V druhé míše metličkou prošleháme celé vejce s cukrem. Přidáme olej a jogurt a pečlivě promícháme. Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme do mísy.
Do tekuté směsi přidáme sypké ingedience a zlehka promícháme.
Připravíme si formu na muffiny (vychází to cca na 20 menších muffinů). Těsto vlijeme do muffinů cca 0,5 cm pod okraj . Muffiny pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.

_s.jpg)

Na kolik muffinů to zhruba je? Zdá se mi podle těch surovin, že to asi bude na víc než obvyklých 12 kousků...
OdpovědětVymazatHana
Já mám muffiny menší velikosti a většinou to bývá kolem 18-20 kousků.
VymazatTaky je dělávám, jsou moc dobré..Ila
OdpovědětVymazatHned jak jsem viděla recept, musela jsem je zkusit, i když bylo devět večer :-) A jsou moc dobré, takové mokré, mňam.
OdpovědětVymazatPřesně tak, morké, ne moc typické muffiny, ale o to lepší!:o) Jsem ráda, že chtnají:o)
VymazatJsou mňamózní. :)
OdpovědětVymazatJsou božské, ale druhy den zvlhly a byly už jen dobré, není to nějaká má chyba při pečení nebo uskladnění?
OdpovědětVymazatTak ony jsou v podstatě takové, že rychle vlhnou, jsou hodně vláčné. Trochu pomůže je dát do chladu, ale není to všespásné..
VymazatPřed chvilkou jsem vytáhla z trouby - chutnají moc dobře (i když příště dám možná o trošku méně cukru), ovšem až na ten vzhled... Použila jsem totiž takové ty rozkládací papírové formičky. Sice jsem je naskládala do zapékací misky, aby o sebe měly navzájem oporu, ale i přesto se některé "rozjely" a jsou z nich takové neestetické placky... Tak ty holt sním já :-) Tamara
OdpovědětVymazatJsou výborné. Dala jsem 2/3 cukru, bohužel jen trochu skořice, která mi došla a přidala jsem čokoládu. Díky :-)
OdpovědětVymazatZ poloviční porce (2 střední jablka je ovšem relativní množství 😁) a o cca 15g víc mouky mi to dalo přesně 12 muffin v té klasické formě
OdpovědětVymazat