sobota 28. července 2012

Tvarohový koláč z křehkého těsta

těsto
250g hladké mouky
50g moučkového cukru
130g másla (na kostičky)
1 žloutek
3 lžíce mléka
1/4 lžičky prášku do pečiva
necelá hrst mandlí (nasekaná nahrubo)
citronová kůra
1 vejce na potření
Náplň
250g měkkého tvarohu
1 žloutek
asi 40g sušených brusinek (nebo podle chuti)
50g cukru (může být i míň)
1/2 balíčku vanilkového cukru
20g změklého másla
2 bílky
citronová kůra
1. Do prosáté mouky vmíchejte prášek do pečiva, cukr, máslo, žloutek rozšlehaný v mléku a citronovou kůru.
2. Vypracujte těsto, zabalte do fólie a dejte do ledničky.
3. Mezitím, co se chladí těsto, si připravte tvarohovou náplň. Máslo utřete s cukrem a vanilkovým cukrem.
4. Přidejte tvaroh, žloutek, citronovou kůru a brusinky.
5. Ušlehejte z bílků sníh a opatrně ho vmíchejte do tvarohové směsi.
6. Těsto rozdělte na dva díly. Větší rozválejte a vyložte jím dno a okraje vymazané a vysypané dortové formy (23cm).
7. Potřete tvarohovou náplní.
8. Přiklopte druhým dílem těsta, které jste rozváleli.
9. Potřete vejcem a posypte ořechy.
10. Pečte při 160° asi 30 minut dozlatova.
11. Po vychladnutí posypte moučkovým cukrem.

Zdroj: http://magdapece.wordpress.com

1 komentář:

  1. Nejlepší blog s tvarohovými dezerty!!!!

    OdpovědětVymazat