tag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post859462698983249826..comments2024-03-20T13:18:57.337+01:00Comments on Pradobroty: EsíčkaMarcelahttp://www.blogger.com/profile/01167520565952717735noreply@blogger.comBlogger62125tag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-9808865750932643232023-02-06T12:29:26.488+01:002023-02-06T12:29:26.488+01:00Do pečených věcí používám cukru krupici. Do pečených věcí používám cukru krupici. Marcelahttps://www.blogger.com/profile/01167520565952717735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-87143229813564526242023-02-06T12:27:42.431+01:002023-02-06T12:27:42.431+01:00A cukr jaký? Krystal, moučkový...?A cukr jaký? Krystal, moučkový...?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-46366656278293530272022-12-14T16:42:12.919+01:002022-12-14T16:42:12.919+01:00soda by taky štípala. Tohle vypadá, že spíš nebyl ...soda by taky štípala. Tohle vypadá, že spíš nebyl ten prášek do pečiva správě rozmíchaný do mouky. Marcelahttps://www.blogger.com/profile/01167520565952717735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-69593616597774553942022-12-14T16:24:51.510+01:002022-12-14T16:24:51.510+01:00Dala jsem lžičku prášku do pečiva a sušenky nepříj...Dala jsem lžičku prášku do pečiva a sušenky nepříjemně štípou. Není lepší jedlá soda?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-83035560754426099572019-09-15T13:09:09.776+02:002019-09-15T13:09:09.776+02:00cukr dávám krupice (jemnější než krystal, hrubší n...cukr dávám krupice (jemnější než krystal, hrubší než moučka). Máslo s cukrem třu v robotu, máslo ideálně pokojové teploty. Lžička = čajová lžička. jako škrob použím nejčastěji Gustin (kukuřičný škrob) a peču vždy na pečíčím papíře. Do lisu jsem toto těsto nezkoušela dávat. <br /><br />Co se vám na receptu nepovedlo?Marcelahttps://www.blogger.com/profile/01167520565952717735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-9606932152642456732019-09-15T13:05:02.090+02:002019-09-15T13:05:02.090+02:00Dobrý deň,
Kedže nie som skúsený pekár, ale mal so...Dobrý deň,<br />Kedže nie som skúsený pekár, ale mal som chuť na tieto esíčka tak som sa do toho pustil, ale asi som urobil niekde chybu. Dával som totiž kryštálový cukor namiesto práškového? Aký tam ma ísť? Ako najlepšie vymiešať to maslo s cukrami? maslo má byť izbovej teploty? A tie lžičky sa myslí malé kávové lyžičky? Tie som totiž použil. Potom som to dával priamo na neomastený plech bez papiera na pečenie a tvary som robil lisom Tescoma. Nie všetky tvary mi ale šli. Je dobré dať vypracované testo predtým do chladničky (ak áno na ako dlho), alebo ho aplikovať hneď? No a čo je lepšia varianta? Dať Solamil alebo Gustin? Ďakujem za odpoveď :)robonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-82569508853430251232017-12-10T18:27:08.365+01:002017-12-10T18:27:08.365+01:00moc jsem tomu nevěřil ale opravdu nemají chybumoc jsem tomu nevěřil ale opravdu nemají chybuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-67645204658510845672017-08-22T16:32:55.365+02:002017-08-22T16:32:55.365+02:00Jistě, když ho dáta na půl hodky do ledničky, tak ...Jistě, když ho dáta na půl hodky do ledničky, tak pak se krásně rozválí na placku!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-73319153985294656912017-08-22T16:29:51.828+02:002017-08-22T16:29:51.828+02:00Jsou super!!!
Jsou super!!!<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-11005516499627297192016-10-31T17:40:34.218+01:002016-10-31T17:40:34.218+01:00Vážení, zkousel někdo v lisu na těsto? Teoreticky ...Vážení, zkousel někdo v lisu na těsto? Teoreticky temer kazde by jit meli, ale ne všechna testa tím opravdu "jdou", Tak patram, jestlije to vyzkoušené :-)<br />DikyBetyhttps://www.blogger.com/profile/01761283029704195465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-12321062498458924082016-10-17T10:49:06.226+02:002016-10-17T10:49:06.226+02:00tu je kucharka kacera donalda:
http://ulozto.cz/x...tu je kucharka kacera donalda:<br /><br />http://ulozto.cz/xe5nGVr/kucharka-kacera-donalda-rarAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-67600585981057375662016-09-10T10:47:04.788+02:002016-09-10T10:47:04.788+02:00Naprosto dokonalý recept!!! Malinko jsem ho pozměn...Naprosto dokonalý recept!!! Malinko jsem ho pozměnila na zdravější variantu - mouku v poměru 1:1 špaldová celozrnná a hladká, místo škrobu rýžovou mouku. Výsledek ochromil svou chutí celou rodinu. Už není třeba kupovat sušenky s palmovým tukem v obchodě, protože tyto jsou dokonalé se svou máslovou chutí a křehkostí. Dokonce jsem našla i vykrajovátko ve tvaru S ... :-) Moc děkuji za zveřejnění receptu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-19563581730011978942016-03-20T17:21:39.606+01:002016-03-20T17:21:39.606+01:00Já heru nepoužívám:o) Vždycky jen máslo:o)Já heru nepoužívám:o) Vždycky jen máslo:o)Marcelahttps://www.blogger.com/profile/01167520565952717735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-43999692242892556972016-03-20T17:20:53.897+01:002016-03-20T17:20:53.897+01:00Heru nepoužívejte, je tam palmový olej!Heru nepoužívejte, je tam palmový olej!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-10614699098859129952016-02-22T17:11:35.400+01:002016-02-22T17:11:35.400+01:00Esíčka jsou skvělá! Chutnají celé široké rodině a ...Esíčka jsou skvělá! Chutnají celé široké rodině a zejména vnučkám. S těstem se výborně pacuje a celé pečení je "natošup". Děkuji za výborný recept. MarieAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-34194087615264378702015-11-26T19:07:07.164+01:002015-11-26T19:07:07.164+01:00Děkuji! :)Děkuji! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-74780342309874333732015-11-25T23:25:08.317+01:002015-11-25T23:25:08.317+01:00Pujde, ale testo je diky skrobu drobive a nedobre ...Pujde, ale testo je diky skrobu drobive a nedobre se vali. Ale jde to, jen jsou s tim nervy.Marcelahttps://www.blogger.com/profile/01167520565952717735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-46805085370300324612015-11-25T23:10:41.257+01:002015-11-25T23:10:41.257+01:00Zdravím Marcelko, mám dotaz - našla jsem doma při ...Zdravím Marcelko, mám dotaz - našla jsem doma při hledání formiček na perníčky i formičku na esíčka, půjde těsto vyválet a povykrajovat? <br />Káča Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-40532016099370558222015-11-03T13:11:44.996+01:002015-11-03T13:11:44.996+01:00Moje doplňky:
- dělal jsem to z Hery
- dal jsem je...Moje doplňky:<br />- dělal jsem to z Hery<br />- dal jsem jednu lžičku skořice a dvě lžíce kakaa<br />- těsto jsem dopracoval na vále rukama (v podstatě jako linecké)<br />- z těsta jsem udělal váleček cca 2 - 3 cm v průměru a nakrájel ho na kolečka asi 1 cm silná, jde to velmi rychle, než se patlat s kuličkama…<br />- zdobení paličkou na maso zůstalo, trochu se to rozmáčkne na tloušťku asi půl cm, při pečení to trochu nabyde<br />- pekl jsem to na holém plechu bez vymaštění i bez papíru 17 minut na 180° - režim horkovzdušná trouba (s větrákem)<br />Pepa J.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-59027685148197969392015-10-14T12:40:19.919+02:002015-10-14T12:40:19.919+02:00Moc dekuju za odpoved;) priste to tak udelam.i tma...Moc dekuju za odpoved;) priste to tak udelam.i tmavsi jsou super!!!!njam!;)))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-75037109496806319782015-10-13T22:12:31.565+02:002015-10-13T22:12:31.565+02:00Ono to bohužel záleží na každé troubě, jak peče.. ...Ono to bohužel záleží na každé troubě, jak peče.. Ve vašem případě bych je nechala tak 22minut, aby nechytaly už tmavou barvu. Já vždycky esíčka vyndám z trouby a nechám je na horkém plechu ještě dojít. Těsně po upečení jsou trochu měkké, ale po vychladnutí ztuhnou. Kdyžtak prostě jednu vezměte a rozlomte a uvidíte, jestli je uvnitř syrová, nebo hotová.. Marcelahttps://www.blogger.com/profile/01167520565952717735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-25225476139938623652015-10-13T20:33:48.259+02:002015-10-13T20:33:48.259+02:00Mam dotaz na dobu peceni.po 18 min.byly susenky po...Mam dotaz na dobu peceni.po 18 min.byly susenky porad mekke a blede. I tak je mam vypnout?pridala jsem jeste asi 8 min ale uz se zacaly zabarvovat moc do hneda adi jako kdyz prepisknete linecky. Po tech 18 min ki ale prislo ze proste vevnitr nebudou. Poradte prosim jak maji vypadat a v jakem maji byt konzistencnim stavu po vytazeniAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-5995778117022993242015-07-05T13:19:01.419+02:002015-07-05T13:19:01.419+02:00Chuťově opravdu jako koupené. Výborné! Děkuji za r...Chuťově opravdu jako koupené. Výborné! Děkuji za recept :-) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-8786166641663453482015-06-12T12:05:40.692+02:002015-06-12T12:05:40.692+02:00Nejlepší sušenky, co jsem zatím dělala! Mňam! Píšu...Nejlepší sušenky, co jsem zatím dělala! Mňam! Píšu si je do kuchařky.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5916688439904175705.post-26600537157875292912015-06-09T16:21:40.654+02:002015-06-09T16:21:40.654+02:00Moc děkuji za inspiraci i recept. Sušenky jsou výb...Moc děkuji za inspiraci i recept. Sušenky jsou výborné a váš blog jakbysme :-)Anonymousnoreply@blogger.com