Kuřecí maso zapečené v cuketě

Letos konečně nastal čas, kdy cukety vzaly děti na milost, a to v míře větší než malé (už do cukety v jídle nešťouchají a zhnuseně se neptají, co to je za divnou hmotu), takže konečně můžu svou oblíbenou zeleninu dělat mnohem častěji a na více způsobů. Jednou z rychlých a moc dobrých variant je kuřecí maso, které se zapeče do vydlabané cukety. V jedné "mističce" máte maso i přílohu:o) S kořením si můžete vyhrát a stejně tak lze použít mleté hovězí nebo vepřové maso. 


rozpis pro 1 osobu:

1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky sušeného česneku
1/4 lžičky soli
1 lžička provensálského koření
půlka střední klasické cukety a nebo 1 menší kulatá
1/2 menšího pórku nebo 1 jarní cibulka
120 g kuřecího prsa
olej
2 plátky goudy (nebo podobného sýra)
menší hrst strouhaného parmazánu
------------------------------------------------------------
Pórek omyjeme a nařežeme na kolečka.

Cuketu omyje a podélně rozřízneme. Část se semínky vydlabeme (a vyhodíme) a pak dlabeme dužinu dál, až nám zbyde 0,5-1 cm silná skořápka z cukety. Tuto dužinu nakrájíme na menší kousky. 

Koření (papriku, sůl, česnek a provensálské) smícháme  a částí posypeme vnitřek vydlabané cukety a přikryjeme plátky goudy. 

Maso nakrájíme na kostky a smícháme ho se zbytkem koření. 

Troubu zapneme na 200°C  (horkovzduch na 180°C). 

Na pánvi rozpálíme asi lžíci oleje a hodíme na ni pórek a osmahneme ho do zlatova. Pak přidáme kuřecí maso, které zprudka opečeme ze všech stran. Nakonec přidáme vydlabanou dužinu z cukety a celou směs asi 3 minuty podusíme. 

Vydlabanou cuketu (která je posypaná kořením a vystlaná sýrem) vložíme do pekáče (trochu vymazaného olejem) a rovnoměrně navrstvíme směs z pánve. Pekáč vložíme do trouby a pečeme 30 minut. 

Po upečení posypeme celou cuketu hrstí parmazánu a necháme ještě asi 3 minutky zapéct.





Komentáře

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů