Ricottová pomazánka

Spolupráce

Ricottovou pomazánku už nějaký ten pátek děláme a chutná hlavně manželovi (já si bohužel musím ke konzumaci téhle dobroty dávat laktázovou tabletu, protože ricottu jsem v bezlaktozové úpravě zatím nikde nepotkala). Je velmi jednoduchá, ale tak dobrá, že stojí za zaznamenání. Nebojte se množství oleje, které se do ní přidává, ricotta samotná není příliš tučná a olivový olej jí přidá ten správný šmrnc. Z bylinek si vyberte takové, které vám chutnají. Výborná je pažitka, petrželka (s tou je recept nafocen) nebo kopr, případně koriandr. I medvědí česnek by se hodil, ale v tom případě vynechte v receptu sušený česnek.

Recept vznikl ve spolupráci s Naše stravenka, suroviny jsou z Lidlu a za 90 korunovou stravenku uděláte 3 dávky téhle pomazánky.




250 g ricotty Lovilio
3 lžíce olivového oleje
3 sušená rajčata
1 lžička sušeného česneku
hrst bylinek (petržel, kopr, pažitka)
sůl, pepř
-----------------------------------------------
Ricottu dáme do misky, přidáme olej a zamícháme. Sušená rajčata a bylinky nasekáme nožem najemno a přidáme k ricottě spolu s česnekem, solí a pepřem. Zamícháme a podáváme s čerstvým chlebem a zeleninou.







Komentáře

  1. V tomto receptu je vše co mám ráda, tak jsem to riskla (bála jsem se ricotty coby základu pomazánky) a je to výtečná pomazánka. Dala jsem i stroužek nadrceného česneku a nemá chybu. Díky Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že pomazánka chutná. Já syrový česnek používám opatrně, protože je mi po něm občas špatně, ale pokud někomu nevadí, je lepší a rozhodně silnější.

      Vymazat

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů