středa 26. října 2016

Skořicové sušenky

Tenhle recept mi poradila kamarádka Veronika (aka potenciální tchýně mého syna, musíme si jí předcházet :o)) a jsem za to moc ráda. Sušenky jsou velmi jednoduché, na ingredience až skoupé a přitom tak strašně dobré! Zachutnají dospělým i dětem a nejspíš nikdy nebude stačit zadělat z jedné dávky, protože ta zmizí rychleji, než by se dalo čekat.



Na 2 plechy (cca 500 g upečených sušenek)

125 g másla
130 g cukru krupice
10 g (cca 3 zarovnané lžičky) skořice
1 vejce
250 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
----------------------------------------------------
Povolené máslo dáme do mísy společně s cukrem a třeme, dokud se všechen cukr hezky nespojí s máslem. Pak přisypeme skořici, přidáme celé vajíčko a opět třeme do homogenní směsi.

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme k máslovému základu a vypracujeme pružné, nelepivé těsto. Jde to i rukama, já používám robota a jeho třecí metlu .


Připravíme si dva plechy vyložené pečícím papírem. Troubu začneme zahřívat na 180°C (horkovzduch na 160°C).

Těsto vyválíme asi na 3 mm tenkou placku a vykrajujeme tvary dle libosti a nebo použijeme vykrajovátko a raznici na sušenky. Sušenky se v troubě moc nenafouknou, lze do nich i otisknout nápisy. Přemístíme na plech kousek od sebe a pečeme v rozpálené troubě 8-10 minut. Sušenky vyndáváme z trouby ještě trochu měkké, dojdou na plechu. Pokud je vytáhneme už ztuhlé, budou po vychladnutí tvrdé.

Sušenky po vytažení z trouby necháme na plechu vychladnout a pak přemístíme do uzavíratelné nádoby a ideálně necháme pár hodin rozležet.






Zdroj: http://recepty.vareni.cz/skoricove-susenky-pro-deti/

11 komentářů:

  1. Upečeno, ochutnáno, vynikající jako vždy. Děkuji za Vaše recepty. Ještě se mi nestalo, že by něco z Vašich stránek nechutnalo. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to byla rychlost!:o) A jsem moc ráda, že chutnaly a že chutná všechno z blogu:o)

      Vymazat
  2. Vypadaji krasne a uzasne nafocene, na Vanoce zkusim, no mozn jeste drive:-). M.

    OdpovědětVymazat
  3. Takové recepty jsou nejlepší - v jednoduchosti je krása! Skořici mám moc ráda, takže brzy vyzkouším a určitě zařadím do vánočního cukroví :-)) Trochu mi připomínají spekulatius, německé skořicové (a výborné) sušenky.

    OdpovědětVymazat
  4. V patek jsme je zkouseli, uplne nam ta vune navnadila vanocni atmosferu, tak jsme si k tomu pustili koledy, takove vanocni peceni nanecisto :D Jinak susenky jsou moooc dobre, a stale jeste vlacne, mame je na podnose pod poklopem a vzdycky jak jdeme okolo, tak nejakou uloupime :D Diky za super jednoduchy a dobry recept! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Uz jsme o vikendu pekly s detma... vsechny zmizely behem odpoledne ke kaficku a musela jsem dat dva odkazy na vasi stranku! Za me hodne opakovani! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak dnes jsem zkoušela a to je dokonalost! Rozhodně příště z větší dávky! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Pred 30 min vytazene z trouby a manžel uz půlku snědl! :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Prosím vás, takže žádné pečení "do růžova" nebo "až chytí barvu"? Podle toho se vždycky orientuji :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. on je problém, že tyhle sušenky moc barvu nezmění:o/ Takže podle toho se moc orientovat nedá...

      Vymazat
    2. Děkuji vám. Zkusím a uvidím :)

      Vymazat