Brokolicové špalíčky z trouby

Brokolici mám ráda skoro ve všech úpravách a když jsem viděla recept na tyhle špalíčky, musela jsem ho vyzkoušet. Je to poměrně rychlé jídlo, dá se podávat klidně k obědu a nebo jako finger food na oslavách, teplé i studené, je zdravé a moc dobré.



500 g brokolice (využijeme jen růžičky, které váží asi 340g)
1 střední cibule
1 větší vejce
50 g čedaru
50 g strouhanky
hrst nasekané petrželky
lžička sušeného česneku
sůl
pepř
-----------------------------------------------------------------
Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a vhodíme do vroucí vody. Minutu vaříme, pak zcedíme a vhodíme do studené vody, aby se brokolice přestala vařit. Poté necháme dobře okapat.

Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch na 180°C).

Brokolici i cibuli nasekáme najemno (já používám sekáček ze sady k tyčovému mixéru) a dáme do mísy. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce a vše promícháme. Poté přidáme strouhanku, česnek, petržel, sůl (asi půl lžičky), pepř a vše promícháme. Těsto bude poměrně lepivé, ale když prsty vytvoříme váleček, drží tvar.

Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta rukou tvarujeme placičky nebo válečky a dáváme je na plech. Pečeme 20 minut dozlatova.

Podáváme teplé i studené, s bramborem, zakysanou smetanou nebo oblíbeným dipem.

 
  
Zdroj: Albert v kuchyni, leden 2016

Komentáře

  1. Také je musím vyzkoušet :)
    cara-carob-cooking.blogspot.com

    OdpovědětSmazat
  2. taky jsem je teď nedávno dělala podle časopisu a musím potvrdit, že jsou moooooc dobré :)

    OdpovědětSmazat
  3. Díky za inspiraci, vyzkouším.
    M.

    OdpovědětSmazat
  4. dneska vyzkoušeno, výborné (jen jsem tedy nesehnala čedar, a tak jsem dala goudu)

    OdpovědětSmazat
  5. Ani vyfotit jsem nestihla, během pár minut muž vyluxoval celý talíř.

    OdpovědětSmazat

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů