sobota 3. ledna 2015

Losos na medu

Losos u nás (a nemyslím tím jen naši rodinu) celkem zdomácněl. My jsme ho zkoušeli už na mnoho způsobů, ale k jednomu se vracíme nejčastěji - pečeného s trochou medu a kopru. Kdo nemá rád kopr, pohází ho sezamem:o)


Filet lososa s kůží nebo bez (množství podle potřeb strávníků)
med
olej
sůl
pepř
kopr (nebo sezam, ideálně směs bílého a černého)

Troubu si rozpálíme na 180°C (horkovzduch na 160°C).
Lososa omyjeme, osušíme a naporcujeme. Každý plátek lehce osolíme a opepříme.  V misce smícháme trochu medu s kapkou oleje, směsí potřeme jednotlivé plátky a posypeme je nadrobno nasekaným koprem / sezamem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.






Žádné komentáře:

Okomentovat