úterý 19. srpna 2014

Tvarohové řezy s drobenkou a ovocem

Nemáte čas, doma ani vejce a přesto chuť na něco dobrého? Zkuste tyhle tvarohové řezy. Přípravené na strčení do trouby jsou za pár minut, nepotřebujete nic šlehat, mixovat, všechno zvládete i rukou, vařečkou nebo stěrkou - ideální do polních podmínek třeba na chatu:o)

Drobenka: (používala jsem hrnky o velikosti 250 ml)

100 g másla
1 hrnek polohrubé mouky (asi 170 g)
1/2 hrnku cukru krupice (95 g)
2 zarovnané lžičky prášku do pečiva

Necháme povolit máslo. Pak rukou zapracujeme všechny ostatní suroviny, až je z těsta sypká drobenka. Pokud se vám těsto nehce drobit, ale vypadá spíš jako linecké, přisypávejte postupně vždy vrchovatou lžíci mouky, zapracujte a pokud to stále nestačí, přidávejte dál.
Předehřejte troubu na 180°C (horkovzduch stačí asi 160).


Náplň:
500 g tvarohu (já používám tučný ve vaničce)
200 g zakysané smetany (nemáte-li dejte jogurt a pak použijte o 50 ml méně mléka)
250 ml mléka
1/2 hrnku cukru moučka ( 95 g)
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink (prášek)
150 g lesního ovoce (raději s menším podílem kyselého)

Tvaroh, smetanu a oba cukry rozmícháme v míse. Vanilkový pudink pečlivě rozmícháme v mléce, přilejeme do mísy a spojíme v jednolitou hmotu. Ovoce odstopkujeme, omyjeme, necháme vykapat a pak zlehka zamícháme do tvarohové náplně.

Dortovou formu, nebo menší pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Na dno rozprostřeme asi 2/3 drobenky, lehce upěchujeme, zalijeme tvarohovou náplní a podrobíme zbytkem drobenky.
Pečeme 45-60 minut do zezlátnutí drobenky.






Zdroj: http://www.apetitonline.cz/recepty/6277-tvarohovy-dort-z-drobenky.html

2 komentáře:

  1. Dobrý den, můžu se prosím zeptat, jakým fotíte foťákem a jaký používáte objektiv? Protože vaše fotky jsou naprosto úžasné! Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu:o) Fotím fotoaparátem Sony alpha 580 a objektiv nejčastěji Sigma 17-70 mm (2,8-4,5), občas nasadím makro předsádku.

      Vymazat