pátek 7. března 2014

Domácí smetánek

Děti ho zbožňují, dospělí si občas taky s chutí dají a říká se tomu všelijak - smetánek, pribiňák, pacholík, tvaroháček... Kombinace pudinku a tvarohového krému je prostě dokonalá sama o sobě a nebo si ho dovedu velmi živě představit v létě prokládaný jahodami v ovocném poháru:o) Fantazii i obměnám se meze nekladou:o)


500 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
60g cukru
250 g tučného tvarohu ve vaničce
200 g zakysané smetany

V mléce uvaříme pudink  podle návodu s 60 g cukru (já dala 30 g domácího vanilkového cukru a 30 g moučkového) a necháme zchladnout. Během chladnutí občas promícháváme. Vlahý pudink rozšleháme s tvarohem a zakysanou smetanou, ochutnáme a v případě potřeby dosladíme (pro děti je to akorát, někteří si ale budou chtít osladit život a přihodí cca 20 g moučkového cukru). Necháme v chladničce ztuhnout.


3 komentáře:

  1. Bylo to dobre, ale pokud mohu tak vynechavam puding/pajc/, ktery cely dezert hodi o trisu niz. ja delam tvaroh tucny + nasleham smetanu + agavovy sirup + vanilkovy exktrakt, to se potom jen oblizuju a staci jen trocha je to fakt vydatne.

    OdpovědětVymazat
  2. Vybordelnej:-) ale dal jsem 40g vanilkoveho a 30 mouckoveho:-) jinak cokoladovej je taky dokonalej....misto vanilkoveho pudingu cokoladovej a misto vanilkoveho cukru granko ;-)

    OdpovědětVymazat