Pusinky s ovesnými vločkami

Letos jsem opět řešila, co se zbývajícími bílky, hledala v receptech, našla a vyzkoušela.. Mně tyhle ovesné pusinky příliš nezaujaly, ale muž si je pochvaluje a kolegové v práci si taky mlaskali, tak tu máte recepty i vy :o)

Rozpis jsem upravila na 1 bílek, protože každému zbyde z vánočního pečení jiné množství bílků, tak je jednodušší pak už jen vynásobit všechny ingredience. Já měla bílky 3 a zaplnila jsem pusinkami dva plné plechy.


1 vaječný bílek
75 g ovesných vloček (použila jsem jemně mleté)
25 g mletých oříšků (vlašské nebo lískové)
1 lžíce rostlinného oleje
70 g cukru krupice

Pokud máte ovesné vločky celé, doporučuju je lehce prohnat mixérem a lehce je tak namlít. Rozpálíme pánev, nalijeme do ní olej a vločky i mleté oříšky na ní opražíme (moc mi to nešlo, směsi bylo docela dost, tak jsem ji míchala na pánvi asi 10 minut, dokud nebyla zlatavá) a necháme vychladnout.
Do bílku přidáme pár zrnek soli a vyšleháme do pevného sněhu. Přisypeme cukr a zašleháme ho rychle a krátce do sněhu, aby vznikla pevná leská hmota.
Do sněhu opatrně vmícháme  opražené vločky a ořechy. Lžičkou odebíráme hrudky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 150°C asi 20 minut.

Zdroj: Sladké Vánoce; Active beauty edice DM.

Komentáře

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů