Rybízové muffiny z jogurtového těsta

Rybíz právě dozrává, všude je ho spousta, syn, ač rybíz miluje, tak na posezení celou misku nesní, třetí drobenkový koláč jsem už péct nechtěla, tak jsem zabrousila po internetu a hledala recept na nějaké chutné muffiny. A našla! A dokonce poměrně lehké a s přimhouřeným okem dietní (málo tuku). Pokud z dávky uděláte 20 kousků jako já, jeden muffin vám pak dodá 635 KJ:o) Původní recept je "hrnkový", já pro vás suroviny i zvážila:o)



Mokrá část:
500 g bílého jogurtu (velký kelímek hollandie - kelímek vymyjeme a použijeme jako odměrku na další ingredience)
2 lžíce slunečnicového oleje nebo 15 g rozpuštěného másla
2 celé vejce
1/2 kelímku cukru (160g)

Suchá část:
1 plný kelímek polohrubé mouky (320 g)
1/2 kelímku strouhaného kokosu (80 g)
1 sáček prášku do pečiva

1 kelímek rybízu (250 g) nebo jiného drobného ovoce.

Všechny suroviniy na moukrou část smícháme a metličkou nebo vařečkou vytvoříme hladké, tekuté těsto. Suroviny na suchou část smícháme v jiné míse a pak obě části spojíme. Těsto jen lehce promícháme, nemusí být nutně zcela hladké (elektrický šlehač nechte stranou, na muffiny se nehodí). Přisypeme omyté a odstopkované ovoce, zamícháme. Těstem naplníme muffinové formičky do 3/4 a pečeme v rozpálené troubě na 200°C asi 15-20  minut.
Toto množství těsta vyjde asi na 20 středních kousků. Já do některých ještě schovala třešni i se šťopkou, použít se dá libovolné drobné ovoce - maliny, borůvky, angrešt a nebo experimentovat:o)




Zdroj: Letní rybízová inspirace - muffiny, Gurmánka

Komentáře

  1. Mila Marcelka, vcera som piekla dcerke na piknik a u deti vyborne ohlasy. Aj mne velmi chutili. Piekla som ich v noci o jedenastej a bola to naozaj rychlovka.
    Nesklamali ste. Peciem podla vas uz roky, toety, muffiny, placky, susienky a vsetko je famozne. Dakujem za super blog 😆

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů