Dort stracciatella

 Sati nedávno zveřejnila recept na lehký dort z jogurtu, šlehačky a čokolády. Netrvalo dlouho a musela jsem ho taky zkusit. Jen velmi lehce jsem ho upravila a zde je má verze. Milovníkům šlehačkových dortů bude jistě chutnat:o)



Na piškot:
3 vejce
60 g pískového cukru
60 g hladké mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva (2 zarovnané čajové lžičky)
20 g kakaa
2 PL oleje

Celá vejce vyšleháme s cukrem asi 5 minut do světlé pěny. Zašleháme olej a opatrně kakao, pak po částech přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva . Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme asi 15 minut na 170°C na horkovzduch. 
Poté necháme piškot zchladnout a připravíme si krém:

500 g bílého jogurtu
100 g cukru moučka
1 vanilkový cukru
500 ml smetany na šlehání
100 g hořké čokolády
1,5 balíčku želatinového ztužovače za studena (75 g)

Bílý jogurt smícháme s cukry, smetanu ušleháme do tuha. Čokoládu nastrouháme z poloviny na jemno, z poloviny na hrubo.
Podle návodu si připravíte ztužovač za studena, vmícháme do něj jogurt, pak přidáme šlehačku a čokoládu a vše prošleháme. Hotový krém dáme na korpus pokapaný rumem.
Dáme ztuhnout do lednice na minimálně dvě hodiny.



Komentáře

  1. Máš ho krásný, doufám, že chutnal, my na něj ulítáme poměrně hodně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chutnal, ale je to strašná kalorická bomba (jsem si to spočítala a nestačila se divit:o)), takže příště asi jen s jednou šlehačkou a v kombinaci s tvarohem:o)

      Vymazat
    2. Jednou za čas si to člověk dopřát může, však to nesníš celé ne? Nebo jo?

      Vymazat
    3. Nesním:o) Mužovi jsem podstrkovala podstatně větší porce:oD

      Vymazat
    4. Mám dotaz ohledně toho stuhovace můžu použít stuhovac šlehačky?

      Vymazat
    5. Mám dotaz ohledně toho stuhovace můžu použít stuhovac šlehačky?

      Vymazat
  2. Ten vypadá úúúžasně ..... jen nesmím na ty dobroty koukat tak pozdě v noci:-)))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  3. Luxusní,jen sem dal asi jen 40g čokolády a stačilo to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v původním receptu byla ještě celá margot tyčinka, to jsem zkrouhla zase já:o) Je vidět, že každý má ty chutě jiné. Hlavně, že chutnal:o)

      Vymazat
  4. Můžu se zeptat na velikost formy?díky. Danka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 23 nebo 25 cm, už si bohužel přesně nepamatuji.

      Vymazat
  5. Mám dotaz místo žel.stuhovace můžu použít stuhovac šlehačky???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych se bála, že nebude držet. Ztužovač šlehačky je něco trochu jiného, takovou masu by podle mě neudržel...

      Vymazat
  6. Právě se chladí v lednici na zítra pro mou maminku. :-) Tak doufám, že krém ztuhne...

    OdpovědětVymazat
  7. Take jsem delala,ale podle malinko jineho receptu.kde byl jen 1 zelatinovy ztuzovac a to je malo.

    OdpovědětVymazat
  8. Můžu použít místo ztuzovace na žel. Tak normálně zelatinu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. klasickou želatinu musí člověk nejdřív rozehřát v něčem horkém, pokud s tím umíte a míte zkušenosti, směle do toho, jen si budete muset recept maličko upravit.

      Vymazat
  9. Na jak velký průměr formy je recept? Aby nebyl dort moc nízký? Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Průměr formy byl 25 cm. Výšku vidíte na fotce, přijde mi vysoký akorát :o)

      Vymazat

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů