Tvarohovo-pudinkový pohár

Tak to vypadá, že letos místo jara opět přišlo rovnou léto. Sehnala jsem dneska jahody, v živé paměti mám tvarohový krém z víkendového dortu, provedla jsem menší úpravu receptury a v lednici se mi chladí letní pohár.


350 ml mléka
1 vanilkový pudink
250 g tučného tvarohu
50 g másla
60 g cukru (včetně vanilkového, případně svařit vanilku v mléku - viz postup)
jahody (nebo borůvky, maliny a jiné vhodné ovoce)
hořká čokoláda

Z mléka a pudinku si svaříme hustou kaši a necháme vychladnout (já do mléka přidávám ještě asi 1/3 vanilkového lusku - vydlabaná semínka). Vyšleháme povolené máslo s cukrem a po lžících zašleháváme pudink a tvaroh.Do misek dáme vrstvu nakrájených jahod, vrstvu krému, opět jahody a opět krém (opakujeme libovolně znovu a znovu až do vyčerpání zdrojů:o)). Na krém nastrouháme hořkou čokoládu, necháme vychladit.
Z uvedeného množství jsou asi 4 menší poháry. Kdo raději sladší, přidá si cukr, kdo drží dietu, může cukr ubrat a máslo úplně vynechat.

Komentáře

  1. Ale to vypadá dóst dobře. Vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A chutná to moc dobře. Úplně to vidím v létě s borůvkama, to bude lahoda!

      Vymazat
  2. Marci, vypadá to skvěle .... jen co mi vyrostou jahůdky na zahradě, hned to vyzkouším .... přeju ti krásný víkend ...... Marki

    OdpovědětVymazat
  3. Hned po uverejneni som sa nechala inspirovat a pripravila manzelovi prekvapko po veceri. akorat som použila mrazene lesne jahody (cerstve jahudky nemozem a iné bobulove ovoce stoji este hriesne vela penazi). Aj s nimi to bol zazitok-ako hovori moj kamarat "porno v hubě" :-D Už sa ale tesim ako si v lete udelame dezert s cerstvymi malinami,či boruvkami!
    Dakujem za inspiraci!
    Maja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že můj pohár má takový úspěch. Tohle mě fakt moc těší, když někdo vyzkouší recept podle mě a sklidí úspěch.
      S borůvkama to bude teprva chuťovej orgasmus:o) Mražený lesní jahody musely být taky hodně dobrý!

      Vymazat
  4. Vypadá to na moc pěkný recept. Já chci vyzkoušet ještě tento - https://youtu.be/T-ldgeKyaWY.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.

Nejpopulárnější blogy receptů