Kynutá bábovka

450 g hladké mouky,
sůl,
80 g cukru
citronová kůra,
vanilka
25g droždí
250 ml mléka
3 žloutky
120 g másla
50 g hrozinek
máslo a strouhanka (hrubá mouka) na vysypání formy


Polovinu mléka ohřejeme tak, aby bylo vlahé, nadrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru, zaprášíme trochou mouky a necháme vzejít kvásek (asi 10-15 minut).

Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, citronovou kůru a vanilku (já použila asi půlku vanilkového lusku - podélně rozkrojit, tupou stranou nože vyškrábnout semínka a ty přidat do těsta). Pak nalijeme vzešlý kvásek, žloutky rozmíchané ve zbytku mléka, rozpuštěné máslo a vypracujeme vláčné těsto. Následně přidáme hrozinky a zapracujeme je do těsta.

Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou, přemístíme do ní těsto a necháme asi 45 minut vykynout na teplém místě. Potom pečeme na 150°C asi hodinu.
Bábovku necháme trochu zchladnout, vyklopíme a před podáváním sypeme moučkovým cukrem.








Zdroj: Blog Anny Grosmanové

Komentáře

Nejpopulárnější blogy receptů