neděle 13. prosince 2015

Vinné hvězdičky

Taky ochutnáváte syrové těsto při pečení cukroví, protože je to tak strašně dobré?:o)) Vinné hvězdičky mezi tyto druhy patřit rozhodně nebudou:o) Těsto je víceméně nedobré, ochutnávat nedoporučuji. Výsledek obalený ve skořicovém cukru ale naopak stojí za to!



Dávka asi na 2,5 - 3 plechy

125 g hl. mouky
125g másla
4 lžíce bílého vína
cukr moučka + skořice na obalení
---------------------------------------------

Mouku, nastrouhané máslo a víno zpracujeme do hladkého těsta (já používám robota a hnětací hák, ale jde to samozřejmě i v ruce). 2 hodiny necháme odležet v lednici.

Odleželé těsto vyválíme na placku, vyhrájíme hvěždičky (nebo i jiné tvary) a pečeme na 180°C (horkovzduch na 160°C)  asi 12 minut.

Během pečení připravíme moučkový cukr se skrořicí (měl by mí příjemně hnědou skořicovou barvu, takže skořící nešetřit, já dávám asi 1,5 lžíce skořice). Horké hvězdičky obalíme v připraveném skořicovém cukru.

Za recept děkuji své švagrové Pétě!


13 komentářů:

  1. To vypadá vážně skvěle, díky za tip:)

    OdpovědětVymazat
  2. pečou se u nás v rodině už léta, jen myslím, že dáváme i žloutek a obalujeme v moučce s vanilkovým cukrem, žádná skořice, to mi přijde moc aromatické. A už máme i svoji slanou verzi se sýrem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nam to chutna vic takhle ve skorici, protoze ve vanilkovem cukru se jinak obaluje snad vsechno obalovane cukrovi:-)

      Vymazat
    2. Že jo?!:o))) Já to taky říkám:o)

      Vymazat
  3. Co by udělalo dát místo bílého červené, mám tu otevřené :) Ptá se kulinářský antitalent :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě to vubec nevadi. Maximalne bude cukrovi tmavsi:-)

      Vymazat
  4. Ty fotky jsou fakt boží! Není nad to mít ten recept kde najít... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Nejen za pochvalu, ale i za recept, však víš:o)

      Vymazat
  5. Dopečeny z červeného vína. Skvělý nápad se skořicovým cukrem, díky.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
  6. Myslite,ze je jeste muzu zkusit,nebo je uz moc pozde? Dekuji Pavla

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji za recept. Před lety jsem toto cukroví pekla a nyní jsem si ho ráda zopakovala. Už ho mám přepsaný v kuchařce, abych na něj nezapomněla. Půl dávky cukroví jsem obalila bez skořice (z opatrnosti) a nemůžeme se dohodnout, které je lepší. Asi nezbude nic jiného, než péct z jedné dávky dva "druhy":-)
    MEVa

    OdpovědětVymazat