neděle 13. prosince 2015

Vinné hvězdičky

Taky ochutnáváte syrové těsto při pečení cukroví, protože je to tak strašně dobré?:o)) Vinné hvězdičky mezi tyto druhy patřit rozhodně nebudou:o) Těsto je víceméně nedobré, ochutnávat nedoporučuji. Výsledek obalený ve skořicovém cukru ale naopak stojí za to!



Dávka asi na 2,5 - 3 plechy

125 g hl. mouky
125g másla
4 lžíce bílého vína
cukr moučka + skořice na obalení
---------------------------------------------

Mouku, nastrouhané máslo a víno zpracujeme do hladkého těsta (já používám robota a hnětací hák, ale jde to samozřejmě i v ruce). 2 hodiny necháme odležet v lednici.

Odleželé těsto vyválíme na placku, vyhrájíme hvěždičky (nebo i jiné tvary) a pečeme na 180°C (horkovzduch na 160°C)  asi 12 minut.

Během pečení připravíme moučkový cukr se skrořicí (měl by mí příjemně hnědou skořicovou barvu, takže skořící nešetřit, já dávám asi 1,5 lžíce skořice). Horké hvězdičky obalíme v připraveném skořicovém cukru.

Za recept děkuji své švagrové Pétě!


9 komentářů:

  1. To vypadá vážně skvěle, díky za tip:)

    OdpovědětVymazat
  2. pečou se u nás v rodině už léta, jen myslím, že dáváme i žloutek a obalujeme v moučce s vanilkovým cukrem, žádná skořice, to mi přijde moc aromatické. A už máme i svoji slanou verzi se sýrem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nam to chutna vic takhle ve skorici, protoze ve vanilkovem cukru se jinak obaluje snad vsechno obalovane cukrovi:-)

      Vymazat
    2. Že jo?!:o))) Já to taky říkám:o)

      Vymazat
  3. Co by udělalo dát místo bílého červené, mám tu otevřené :) Ptá se kulinářský antitalent :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě to vubec nevadi. Maximalne bude cukrovi tmavsi:-)

      Vymazat
  4. Ty fotky jsou fakt boží! Není nad to mít ten recept kde najít... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Nejen za pochvalu, ale i za recept, však víš:o)

      Vymazat