Vinné hvězdičky
Dávka asi na 2,5 - 3 plechy
125 g hl. mouky
125g másla
4 lžíce bílého vína
cukr moučka + skořice na obalení
---------------------------------------------
Mouku, nastrouhané máslo a víno zpracujeme do hladkého těsta (já používám robota a hnětací hák, ale jde to samozřejmě i v ruce). 2 hodiny necháme odležet v lednici.
Odleželé těsto vyválíme na placku, vyhrájíme hvěždičky (nebo i jiné tvary) a pečeme na 180°C (horkovzduch na 160°C) asi 12 minut.
Během pečení připravíme moučkový cukr se skrořicí (měl by mí příjemně hnědou skořicovou barvu, takže skořící nešetřit, já dávám asi 1,5 lžíce skořice). Horké hvězdičky obalíme v připraveném skořicovém cukru.
Za recept děkuji své švagrové Pétě!
To vypadá vážně skvěle, díky za tip:)
OdpovědětVymazatpečou se u nás v rodině už léta, jen myslím, že dáváme i žloutek a obalujeme v moučce s vanilkovým cukrem, žádná skořice, to mi přijde moc aromatické. A už máme i svoji slanou verzi se sýrem.
OdpovědětVymazatNam to chutna vic takhle ve skorici, protoze ve vanilkovem cukru se jinak obaluje snad vsechno obalovane cukrovi:-)
Vymazatse skořicí jsou výborné!
VymazatŽe jo?!:o))) Já to taky říkám:o)
VymazatCo by udělalo dát místo bílého červené, mám tu otevřené :) Ptá se kulinářský antitalent :)
OdpovědětVymazatPodle mě to vubec nevadi. Maximalne bude cukrovi tmavsi:-)
VymazatTy fotky jsou fakt boží! Není nad to mít ten recept kde najít... :)
OdpovědětVymazatDěkuju! Nejen za pochvalu, ale i za recept, však víš:o)
VymazatDopečeny z červeného vína. Skvělý nápad se skořicovým cukrem, díky.
OdpovědětVymazatBohunka
Myslite,ze je jeste muzu zkusit,nebo je uz moc pozde? Dekuji Pavla
OdpovědětVymazatProc pozde? Zrovna dneska je pecu :o)
VymazatDěkuji za recept. Před lety jsem toto cukroví pekla a nyní jsem si ho ráda zopakovala. Už ho mám přepsaný v kuchařce, abych na něj nezapomněla. Půl dávky cukroví jsem obalila bez skořice (z opatrnosti) a nemůžeme se dohodnout, které je lepší. Asi nezbude nic jiného, než péct z jedné dávky dva "druhy":-)
OdpovědětVymazatMEVa
Úžasné, křehoučké...
OdpovědětVymazatTak jdu letos zase na ně! :)
OdpovědětVymazatRecept vyzkouším.
OdpovědětVymazat