pondělí 24. prosince 2012

Skořicová klubka

Skořicová klubka jsou dobrým doplňkem ke všem těm sladkým, mastným krémovým kouskům - jsou totiž nepatlavá a lehce štiplavá díky skořici. Pokud máte doma strojek na sušenky, můžete ho použít místo lisu na česnek. 

250 g hladké mouky
100 g práškového cukru
2 kakaové pudingy
2 vanilkové cukry
1 PL skořice
200 g másla
1 vejce

Vypracujeme těsto a dáme ho uležet. Pak vezmeme kousek těsta a prolisujeme jej přes lis na česnek. Trošku upravíme tvar a posypeme drobením (nemusí být). Pečeme  pomalu při cca 150 stupních.

Zdroj: http://umlsnychlisek.blogspot.cz/2012/11/skoricova-klubka.html

3 komentáře:

  1. Mám takový hloupý dotaz, ty pudingy použít v prášku, nebo je potřeba je uvařit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V prášku zapracovat do těsta.

      Vymazat
    2. Děkuju :) Myslela jsem si to, ale pro jistotu :)

      Vymazat