středa 12. prosince 2012

Čokoládové košíčky s lentilkami

Na asi 25 kousků:

100g hořké čokolády
100g bílé čokolády
30g madlových plátků
1 malé balení lentilek

Obě čokolády (ale každou zvlášť) rozpustíme ve vodní lázni (nebo mikrovlnce). Pokud se tmavá čokoláda nechce rozpustit, přidáme trochu másla, k bílé čokoládě můžeme přidat maličko rostlinného oleje (raději chuťově nevýrazný).

Do papírových košíčků nalejeme trochu bílé čokolády, na ní hořkou a dozdobíme mandlemi a lentilkami. Necháme ztuhnout v chladu.


Zdroj: Svět ženy, speciál Pečeme na Vánoce 13/2012

4 komentáře:

  1. Něco podobného mám v plánu udělat nakonec ze zbytků čokolády - pokud tedy zbydou. Kdysi jsem dělala něco podobného, dolů jsem dávala směs na rumové kuličky a zalila jsem to čokoládou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hmmm.. dát dolů směs na kuličky a zalít čokoládou... to zní hodně dobře:oD

      Vymazat
  2. Moc dobrý tip Marci! CHtěla jsem nějakou čokoládu, ale neměla jsem recept, do tohohle jdu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ať chutná:o) Je to poměrně sladké, ale co z cukroví není, že jo?:o))

      Vymazat