Rychlý perník bez vajec
Základ je stejný jako na perníkovou bábovku.
2 hrnky hladké mouky,
1 hrnek krystalového cukru,
1 prášek do perníku,
1 lžíce kakaa,
1/4 hrnku oleje,
mléko dle potřeby (cca 1 a 1/2 hrnku).
Všechny suroviny ušlehat a nalít do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Péct na 170-180 stupňů.
Vychladlý perník vyklopíme, podélně rozkrojíme a pomažeme pikantní marmeládou (ideálně rybízovou).
50g másla necháme rozpustit, přidáme 80 g cukr moučky, 1 lžíci kakaa, 2 lžíce studené vody a vše rozmícháme. Natřeme na perník a posypeme strouhaným kokosem.
2 hrnky hladké mouky,
1 hrnek krystalového cukru,
1 prášek do perníku,
1 lžíce kakaa,
1/4 hrnku oleje,
mléko dle potřeby (cca 1 a 1/2 hrnku).
Všechny suroviny ušlehat a nalít do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Péct na 170-180 stupňů.
Vychladlý perník vyklopíme, podélně rozkrojíme a pomažeme pikantní marmeládou (ideálně rybízovou).
50g másla necháme rozpustit, přidáme 80 g cukr moučky, 1 lžíci kakaa, 2 lžíce studené vody a vše rozmícháme. Natřeme na perník a posypeme strouhaným kokosem.
Komentáře
Okomentovat
Líbí se vám recept? Chcete se na něco zeptat? Zanechte mi komentář a ráda a co nejdříve vám odpovím.