pondělí 26. listopadu 2012

Rychlý perník bez vajec

Základ je stejný jako na perníkovou bábovku.

2 hrnky hladké mouky,
1 hrnek krystalového cukru,
1 prášek do perníku,
1 lžíce kakaa,
1/4 hrnku oleje,
mléko dle potřeby (cca 1 a 1/2 hrnku).

 

Všechny suroviny ušlehat a nalít do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Péct na 170-180 stupňů.

Vychladlý perník vyklopíme, podélně rozkrojíme a pomažeme pikantní marmeládou (ideálně rybízovou).


50g másla necháme rozpustit, přidáme 80 g cukr moučky, 1 lžíci kakaa, 2 lžíce studené vody a vše rozmícháme. Natřeme na perník a posypeme strouhaným kokosem.

Žádné komentáře:

Okomentovat