sobota 28. července 2012

Perníková bábovka

2 hrnky hladké mouky,
1 hrnek krystalového cukru,
1 prášek do perníku,
1 lžíce kakaa,
1/4 hrnku oleje,
mléko dle potřeby (cca 1 a 1/2 hrnku).

 

Všechny suroviny ušlehat a nalít do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Péct na 170-180 stupňů.
Vylepšení - slepit dva kousky pikantní marmeládou.

Zdroj: http://www.zorka.estranky.cz/

2 komentáře:

  1. Právě upečeno, voní nádherně a je moc dobrá ! :) Pouze dodám, že se bábovka peče při daných 175°C přibližně 45 minut, a formu je nutno opravdu důkladně vymazat a vysypat (těsto má tendenci se k formě dost lepit). Jináč ale paráda, díky za super recept ! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Výborné! Vláčná a chutná. Protože mám ráda mák, půlku z jednoho hrníčku jsem namísto mouky doplnila makem, protože mi připadalo, že bez vajíčka se to snad nespojí jsem přdala lžíci bílého selského jogurtu, aby to dostalo trochu šmrnc navíc, aby tam něco chroupalo, jsem přidala pár nakrájených vlašských oříšků, posypala trochu skořicí, protože skořice není nikdy dost a půlku cukru jsem nahradila třtinovým a zbytkem vanilkového. Vím, že už je to hodně jiný recept, ale doporučuji. Rozhodně se u téhle bábovky není čeho bát s variacemi. :)

    OdpovědětVymazat