úterý 5. června 2012

Kokosky

Když jsou Vánoce a nebo pečete třeba crème brûlée, potřebujete spoustu žloutků, takže vám logicky zbývají bílky. A pokud často řešíte, co s nimi, a nevíte, upečte někdy tyhle kokosky. Jsou výborné a vláčné, rozhodně ne tvrdé a dusivé, jak je u běžných kokosek zvykem:o) Recept je z Apetitu.


  • 4 bílky
  • špetka soli
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 70 g měkkého tvarohu
  • 200 g kokosu
Předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů; plech potáhněte pečicím papírem (dávka ze 4 bílků vyjde asi na 2,5 plechu). Bílky se špetkou soli ušlehejte elektrickým šlehačem do polotuha (špičky by se po vytažení metel měly ještě ohýbat dolů). Přisypte oba cukry a vyšlehejte lesklý tuhý sníh. Nakonec opatrně vmíchejte tvaroh a kokos.
Z kokosového sněhu pomocí dvou lžiček tvarujte malé hromádky a pokládejte je na plech s pečicím papírem (cukrářský sáček se na výrobu těchto kokosek nehodí). Pečte asi čtvrt hodiny tak, aby byly kokosky navrchu krásně zlaté. Kdo chce, může špičky namočit v čokoládě.

Žádné komentáře:

Okomentovat